Komik Videolar,Kamera Şakaları,Komik insanlar,Komik Dizi izlee ONLİNE

Slayt Karikatür Ve İlginç Komik Resimler


SON DAKİKA HABERLERİ---GÜNCEL VE FLAŞ HABERLER

30 Ocak 2009 Cuma

Erdoğan`ın protestosunu dünya basını böyle yorumladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Davos`u terketmesi dünya basınında geniş yer buldu. İşte dünyanın önde gelen basın organlarındaki haberler...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Davos`u terketmesi dünya basınında geniş yer buldu. İşte dünyanın önde gelen basın organlarındaki haberler...


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Davos`taki Gazze panelini terk etmesi, tüm dünyada yankılandı. Dünya medyası, `Erdoğan tartışmayı hışımla terk etti`, `Davos diplomatik kavga ile sarsıldı`, `Türk Başbakanı Davos`ta kapıyı çarpıp gitti`, `Erdoğan, İstanbul`da kahraman gibi karşılandı` gibi ifadelerini kullandı.


-TELEGRAPH(İngiltere)


-`Türk lideri, İsrail Cumhurbaşkanı ile tartışmayı hışımla terk etti.`


-FİNANCİAL TİMES(İngiltere)


`Dünya Ekonomik Forumu, Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Şimon Peres ile duygusal tartışmadan sonra sahneyi öfkeli bir biçimde terk etmesi üzerine diplomatik bir kavga ile sarsıldı.`


-LA TRIBUNE DE GENEVE(İşviçre)


`Peres ile tartışma sırasında Erdoğan öfkeleniverdi. Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan`ın öfkesi, Davos`taki Gazze tartışması sırasında patladı.`


-LE TEMPS(İsviçre)


-`Türk Başbakanı Davos`ta kapıyı çarpıp çıktı. Recep Tayyip Erdoğan, Ortadoğu`ya ilişkin hararetli tartışmalarda sözünün kesilmesine dayanamadı.`


-BBC(İngiltere)


`Türk Başbakanı, dünya Ekonomik Forumu`ndaki Gazze tartışmasını terk etmesinden sonra İstanbul`da bir kahraman olarak karşılandı.`


-NYT (ABD)


-`Türkiye ve İsrail liderleri Davos`da birbirine girdi. Sayın Erdoğan, sanki moderatörün Sayın Peres`in konuşmasına yanıtına müdahale etmesinden sonra sinirlendi.`


-JPOST(İsrail)


`Erdoğan, Gazze`teki çatışmalara ilişkin olarak Peres ile şiddetli atıştıktan sonra kıpkırmızı yüzüyle sahneyi hışımla terk etti`


-WASİNGTON POST(ABD)


-`Türk Başbakanı ile İsrail Cumhurbaşkanı Davos`ta çatıştı. Davos`taki atışmadan Türkiye`ye döndükten sonra kahraman gibi karşılandı.`


-WALL STREET JOURNAL(ABD)


-`Şiddetli duygular, Gazze çatışmalarına ilişkin bölgesel gerginlikleri yansıtıyor. Türkiye, bölgede İsrail ile normal ilişkileri olan az sayıda Müslüman ülkelerinden biri.`


-WASHİNGTON TİMES(ABD)


`Türkiye, Gazze konusunda İsrail`i hırpaladı. Türkiye`nin başbakanı Dünya Ekonomik Forumu`nda sahneyi terk etti.`


-EL PAİS(İspanya)


-`Davos Zirvesi`nden sonra binlerce Türk, Erdoğan`ı bir kahraman olarak karşıladı. Türk Başbakanı, Şimon Peres ile hararetli bir tartışmayı terk etti.`


BBC: `ERDOĞAN KAHRAMAN GİBİ KARŞILANDI`


İngiliz devlet televizyonu BBC, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Simon Peres`in Davos`taki tartışmasını görüntülü olarak ekranlarına taşırken, Erdoğan`ın Türkiye`ye dönüşte İstanbul`da binlerce kişi tarafından kahramanca karşılandığını duyurdu.


BBC, bunun dışında binlerce kişinin yine başkent Ankara`da toplandığını ve bu vatandaşların Erdoğan`ın Ankara`ya inmesini beklediklerine dikkat çekti. BBC kanalı, Erdoğan`ın Peres`in sert bir şekilde Gazze saldırısını savunmasının ardından cevap vermek istediğini ancak sözünün programı sunan şahıs tarafından kesildiğini ve konuşmasına izin verilmediğini için sinirlendiğini vurguladı.


Erdoğan`ın İstanbul`a inişte vatandaşlara seslendiğini okuyucularına duyuran BBC, Başbakan`ın `Ben sadece ülkemin onurunu korumaya çalıştığımı biliyorum. Ben bir kabilenin başı değil, Türkiye başbakanıyım. Yapmam gerekeni yaptım` sözlerini nakletti.


BBC İstanbul muhabiri Sarah Rainsford ise, Başbakan`ın Atatürk Havaalanı`na inmesinden kısa bir süre önce binlerce kişinin alana yakın yerde toplandıklarını ve ellerinde Türkiye ile Filistin bayrakları taşıdıklarını bildirdi.


THE ECONOMİST: `TÜRKİYE - İSRAİL ÖZEL İLİŞKİLERİ RİSK ALTINDA`


Bu haftaki sayısında Türkiye`ye geniş yer ayıran İngiliz The Economist dergisi, son kanlı Gazze saldırılarının ardından Türkiye ile İsrail arasındaki özel ilişkilerin riske girdiğini bildirdi.


Gazze saldırılarının Türk halkının sesini yükseltmesine neden olduğunu yazan The Economist, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın İsrail ile ilişkilerin kesilmesi yönünde yapılan baskılara ise direndiğinin altını çizdi.


İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geçmiş yıllarda da benzer şekilde gerildiğini yazan dergide şu ifadelere yer verildi: `2004 yılında da İsrail`in Hamas`ın kurucularından Ahmet Yasin`in cami çıkışında öldürmesinden sonra Erdoğan İsrail`e terörist ülke demişti. Ardından Türkiye`nın Hamas lideri Halid Meşal`i davet etmesiyle yine büyük tepki almıştı`


İlişkilerin ABD`nin arabuluculuğu ile rayına girdiğini hatırlatan The Economist, `Ama bu sefer Erdoğan çok daha fazla sinirli. İsrail`in savaş suçu işlediğini ve Birleşmiş Milletler`in görevini yerine getirmediğini söylüyor` yorumunda bulundu.


Ankara`nın, `Yahudi karşıtı` olduğu iddialarını yalanladığını ve Yahudilere karşı Osmanlı İmparatorluğu döneminden bu yana hoşgörülü oldukları söylemlerini hatırlatan dergi, Türkiye`nin İsrail`i ilk tanıyan Müslüman ülke olduğunu, yakın zaman önce Türkiye`ye tatile giden İsraillilerin sayısında büyük artış olduğunu ve askeri ilişkilerin de hala iyi bir şekilde devam ettiğini yazdı.


`Ancak Yahudi karşıtlığı genelde Hıristiyan ya da Batı karşıtlığı olarak algılanıyor` yorumunda bulunan The Economist, `Türkiye`de, Yahudi ve Ermeni kelimelerinin küçük düşürücü sözler olarak kullanıldığını` savundu. Pew Global anket şirketinin 2008`deki bir araştırmasına yer veren dergi, Türkiye`de Yahudi karşıtlığının yüzde 76`ya çıktığını aktardı.


The Economist ayrıca, Avrupalı Amerikalı ve Türk diplomatların Erdoğan`ın İsrail`e yönelik ses tonunda biraz yumuşaması konusunda girişimlerde bulunabileceğine işaret etti.


`ISRAELNN` OLAYI KISA BİR HABERLE DUYURDU


İsrail basının önde gelen yayın kuruluşlarından İsrael National News(IsraelNN.com), Davos`ta yaşanan krizi kısa bir haber metni ile okuyucularına duyurdu.


IsraelNN`in haberinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile Gazze konusunda yaşadığı tartışma sonucunda Davos`taki Dünya Ekonomik Forumu`nu terk ettiği belirtildi. Paneli yöneten moderatörün, Peres`in Hamas karşısında terörle mücadeleye girişerek İsrail`i savunması ve Erdoğan`a dönerek, eğer İstanbul`a yönelik benzer bir roket saldırısı olsaydı siz de aynısını yapardınız demesi üzerine söz hakkı almak isteyen Başbakan Erdoğan`a bu hakkı tanımadığı belirtilen haberde, Erdoğan`ın Peres`e, `Siz insanları öldürüyorsunuz` diye seslendiğine yer verildi.


`ERDOĞAN: DAVOS BENİM İÇİN BİTMİŞTİR, BİR DAHA GELMİYORUM`


Davos`ta başlayan Dünya Ekonomik Forumu`ndaki oturumda yaşanan kriz Avusturya basınında büyük yankı buldu. Konuya ilişkin haberlerden bazılarında `Erdoğan, `bir daha Davos`a katılmayacağım` diyerek oturumu terk etti` başlığı kullanıldı.


Avusturya Presse Ajansı (APA) olayı, `Davos`taki Kriz` ve `Erdoğan: Davos benim için bitmiştir, bir daha gelmiyorum` başlığıyla duyururken, İsrail Cumhurbaşkanı Peres`in konuşmasına Erdoğan`ın cevap hakkı istemesinin ardından moderatörün başarısızlığı nedeniyle Erdoğan`ın oturumu terk ettiği belirtildi.


Die Presse Gazetesi yaşanan durumu, `Dünya Ekonomik Zirvesi`nin yapıldığı Davos`taki oturumda kriz`, `Erdoğan ile Peres arasında geçen gerginlik moderatöre takıldı`, `Erdoğan, `bir daha Davos`a gelmeyeceğim` dedi` şeklindeki cümlelerle okuyucusuna iletti.


Kleine Zeitung ise, `Davos`ta Erdoğan Skandalı`, `Erdoğan `Davos`a bir daha gelmeyeceğim` dedi` başlıklarını attı.


`KISA KONUŞTU, SUNUCU İLE TARTIŞTI VE KALKIP TOPLANTIYI TERK ETTİ`


Davosta yaşanan kriz, Alman gazetelerinde son dakika haberi olarak girdi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Davos Zirvesi`ndeki oturumda kendisine söz hakkı verilmemesi üzerine toplantıyı terk etmesi Alman basınında geniş yer buldu. Spiegel Online; `Kısa konuştu, sunucu ile tartıştı ve kalkıp toplantıyı terk etti` şeklinde başlık attı. Erdoğan`ın kalkıp gitmesini doğrular gibi yansıtan internet sayfası; `25-12 Erdoğan`ı kızdırdı` diye manşet sürdü. İsrail Başbakanı Peres`in 25 dakikalık konuşmasından sonra cevap hakkı verilmeyen Başbakan Erdoğan`ın kısa ve öz konuştuğu vurgulandı. Almanya`nın en yüksek tirajlı gazetelerinden biri olan Bild ise, `İsrail`e karşı kin dolu konuşma` şeklindeki bir başlıkla sunduğu haberinde, Başbakan Erdoğan`ın İsrail Başbakanı ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon`un yanında `Konu öldürme olduğunda siz çok iyi biliyorsunuz` dediğini yazarak, Erdoğan`ın İsrail`e karşı İran gibi saf tutuğunu öne sürdü. Bu arada söz konusu haberin ilk haber olarak yayına verildikten sonra yaklaşık 2 saat sonra yayından silinmesi ise dikkat çekti.


Der Tagesspiegel, `Erdoğan kızgın bir şekilde Davos`tan ayrıldı. İsrail Başbakanı Peres`in ateşli şekilde İsrail`i savunan konuşmasından sonra sunucunun oturumu kapatmak istemesi, Erdoğan`ı sinirlendirdi` diye yazdı. İsrail`in aşırı güç kullandığını ve Peres`in suçlu oldukları için sesini yükselterek konuştuğunu söyleyen Erdoğan, bizde belgeleri var. İsrail suçlu` sözlerine yer verdi. Welt ise `Erdoğan Davos`u karıştırdı. Erdoğan İsrail Başbakanı`na hesap sorar şekilde cevap verdi ve sonra kızgın bir halde salonu terk etti` ifadelerini kullandı. Haberde, Erdoğan`ın oturumu terk etmeden önce `Siz insan öldürüyorsunuz` diyerek İsrail`i suçladığı belirtildi.


FRANSIZ BASINI PERES`İN ERDOĞAN`DAN ÖZÜR DİLEDİĞİNİ DUYURDU


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın, Davos`taki toplantıda İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres`in konuşmasının ardından platformu terk etmesi, Fransa`nın önde gelen gazetelerinden Le Monde ve Le Figaro gazetelerinin internet sitelerinde, AFP kaynaklı kısa özet şeklinde verildi.


AFP`nin duyurduğu haberde, Başbakan Erdoğan`ın salonu terk etmesi üzerine, Şimon Peres`in Başbakan Erdoğan`ı telefonla arayarak özür dilediği belirtildi.


`TÜRKİYE BÖLGEYE TEKRAR HOŞGELDİN`


Merkezi Kahire`de bulunan Ahram Stratejik Araştırmalar Merkezi`nden Amr Şubki ise Erdoğan`ın hareketeninin Arap dünyasında çok büyük bir etki meydana getireceğini belirtti. Bir ülkenin hem demokratik, hem ılımlı ve hem de İsrail`i eleştirebileceğinin bu hareketle ortaya çıktığını vurgulayan Şubki, Türkiye`nin bu son tavrıyla bölgedeki etkisini daha da hissettireceğinin altını çiziyor.


Bölgesel ve Stratejik Araştırmalar Doğu Merkezi Direktörü Dr. Mustafa el Labbad ise Erdoğan`ın son açıklaması karşısında bir entelektüel olarak çok duygulandığını ve `Türkiye bölgeye tekrar hoşgeldin` dediğini ifade ediyor. Türkiye`nin bir yumuşak güç olarak bölgede etkinliğini daha da artıracağını ortaya koyduğunu vurgulayan el Labbad, özellikle de herhangi bir ideolojik doktrin peşinde koşmamasının Ankara`yı bölgenin yıldızı haline getirdiğini ve bu yıldızın daha da parlayacağına işaret ediyor. Erdoğan`ı `barış adamı` olarak da adlandıran el Lebbed, Türkiye`nin bölge ülkeleri üzerinde çok büyük bir etki bırakacağına kuşku duymadığını da ifade ediyor.


Londra`da yayınlanan El Kuds el Arabi gazetesi genel yayın yönetmeni Abdulbari Atwan, Peres`in tavrının çok çirkin olduğunu, Erdoğan`ın verdiği cevabın ise taktirle karşılanması gerektiğini söyledi.


Erdoğan`ın tavrının Arap dünyası tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanacağını da vurgulayan Atwan, Başbakan`ın Hamas politikalarını desteklediği yönünde de herhangi bir açıklamada bulunmadığının altını çizdi.

Hiç yorum yok:


AŞK ÖLÇER(gerçekten sevdiğiniz kişiyi buraya yazın sevgi oranını bulun)

komik videolar karışık,komik videolar,ilginç insanlar,komik,komik videolar,komik vidyolar

komik videolar,videolar,vidyolar,vidolar,vidyolar,izle,youtube,komik izle,dizi izle,komikim,komik,komik vidyolar,ilginç görüntüler,korkunç videolar,duygusal videolar,ilginç hareketler,komik sahneler,stand up show,komik videolar,komik videolar,komik,komik,komik