Komik Videolar,Kamera Şakaları,Komik insanlar,Komik Dizi izlee ONLİNE

Slayt Karikatür Ve İlginç Komik Resimler


SON DAKİKA HABERLERİ---GÜNCEL VE FLAŞ HABERLER

30 Ekim 2007 Salı

elma şekerim new yeni version süper olmuş ama




taklitci picler reklama gerek yok aq ne pic oldugunuzu herkes biliyor ;)


neden küfür ediyosunuz bukadar istedigi sarkiyi söylerler nolcak cocuklar sakasina yapmis biseler

Emek hırsızlığı gerçek anlamda suçtur..
Youtube mail attım Director Account ile..
Sanırım kaldıracaklar.. Director Account sahibiyim.. Bu kardeşimin account..

elma şekerim NYchirs küfürlü şarkı ama çoçuğun süre sesi var seyredin ve dinleyin ÇOK KOMİK




lan bu şarkıyı dinleyipte vermeyen kızın kalbinden şüphe ederim .. adam o derece içten sölemişki hani benden istese ben bile verecem :)))))))


madem boyle yetenek var küfür yazana kadar bu melodiye güzel bi söz yazıp koyzsanıza
hem daha çok dinlenir hemde belki keş vedilirsiniz

ters oldu lan!! =)) harbi burası kopardı bni ya insan bi bakar dimi kağıda....ehuehuehu

abi süpersiniz yaaa bravo valla :D:D:D:D


manyak olmuş...pffffff...sesin de güsel bu arada

seni tuttum adamım yeni şarkılarını bekliyoruz ba bu7rda koppppp ^^amet^^

28 Ekim 2007 Pazar

29 EKİM CUMHURİYET Bayramı törenlerle kutlanacak


Cumhuriyet Bayramı yarın yurt genelinde, dış temsilciliklerde ve KKTC'de törenlerle kutlanacak. Ankara Valiliği'nden bildirilen Cumhuriyet Bayramı kutlama programına göre yarın ilk tören Anıtkabir'de düzenlenecek.

AA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret ederek, saat 09.00'da mozoleye çelenk koyacak ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunacak. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, Anıtkabir Özel Defterini imzalayacak. Daha sonra, tören meydanında bulunan sivil ve askeri personel ile öğrenciler, Büyük Önder Atatürk'ün mozolesi önünden saygı geçişi yapacak.

Cumhurbaşkanı Gül, Anıtkabir'deki törenden sonra TBMM'ye geçerek, devlet protokolü ve yabancı misyon şeflerinin kutlamalarını kabul edecek.

TBMM'deki kabul töreninin ardından Atatürk Kültür Merkezi tören alanında resmi geçit töreni düzenlenecek. Tören, Cumhurbaşkanı Gül'ün birlikleri denetlemesi, halkın bayramını kutlaması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak. Okul ve birliklerin tören geçişinin ardından Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi "Türk Yıldızları" da törende gösteri yapacak.

Cumhurbaşkanı Gül, resmi geçit töreninin ardından Çankaya Köşkü'nde resepsiyon verecek.

Başkentte, kutlama etkinlikleri kapsamında çeşitli konserler de düzenlenecek.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu, 29 Ekim Pazartesi günü, Eskişehir Yolu CEPA Alışveriş Merkezi'nde; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu Kuğulu Park'ta, Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu Çayyolu Mesa'da, Mehteran Bölüğü Ankamall'da konserler verecek. Konserler saat 15.00'te başlayacak.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını terör saldırıları nedeniyle iptal eden Çankaya Belediyesi de yarın şehitler anısına saygı yürüyüşü düzenleyecek.

Ankara'nın 6 noktasından yola çıkarak "Hepimiz Mehmetiz" yürüyüşüne katılanlar, Tandoğan Meydanı'nda toplanacak ve daha sonra Anıtkabir'i ziyaret edecekler.

20 Ekim 2007 Cumartesi

Yarın sandık başına gidiyoruz Galatasaray'da UEFA kombineleri satışa çıktı istanbul istinye park açıldı Fenerbahçe'den Beyonce konseri açıklaması

Guatr nedir?

Boyun ön kısımda bulunan tiroid (kalkan) bezinin iltihap ve kanser dışındaki bir sebeple büyümesine guatr denir.

Tiroid bezinin görevi nedir?

Tiroid bezi boynumuzun ön kısmında yerleşik, iki parçalı, küçük bir içsalgı bezidir. Salgıladığı hormon ile vücudumuzun çalışma hızını belirler. Ürettiği hormon azalırsa vücudumuzun çalışma hızı düşer, fazla hormon salgılarsa vücudumuzun çalışma hızı artar.

Guatr nasıl bir hastalıktır? ‘Ben guatr hastasıyım’ denilince ne anlamak gerekir?

Guatr tek bir hastalık değildir. Belirtileri ve tedavileri birbirinden farklı hastalıklar grubudur. Bu sebeple guatr hastasıyım demek, biz hekimler için yetersiz bir tanımlamadır. Tiroid bezinin iltihaplarını ve kanserlerini bir kenara bırakırsak, guatr hastalıklarını üç ana gruba ayırabiliriz. Bu gruplar da kendi içinde alt gruplara ayrılır. Bunlar:

• Tiroid bezinin az hormon salgıladığı durumlar; hipotiroidi hastalığı. Daha çok iç hastalıkları veya endokrinoloji uzmanlarının tedavi ettiği hastalıklardır. Bezin salgıladığı hormon yetersiz olduğu için vücudun hızı yavaşlar, hareketler ağırlaşır, duygular küntleşir. Bu hastalara gereken hormon ilaç şeklinde verilerek tedavi edilir.

• Hormon dengesizliği olmayan guatr hastaları. Bu grupta üç çeşit guatr bulunur. Birincisi tiroid bezinin dengeli şekilde tamamının büyüdüğü (diffüz guatr); ikincisi, tiroid bezinde tek bir yumrunun (nodül) olduğu (soliter tiroid nodülü) ve üçüncüsü tiroidde çok sayıda yumrunun olduğu (multinodüler guatr) hastalıklar.

• Tiroidin fazla hormon salgıladığı hastalıklar. Bu gruba zehirli guatr da denilir. Vücutta fazla tiroid hormonu bulunması sebebiyle vücudun çalışma hızı artmıştır. Ellerde titreme, kalp çarpıntısı görülür. Bu grupta da üç tip guatr vardır. Birincisi bezin tamamının büyüdüğü (Basedow Hastalığı), ikincisi fazla hormon salgılayan tek bir yumrunun olduğu (Toksik Adenom), üçüncüsü irili ufaklı çok sayıda yumrunun olduğu (Plummer Hastalığı) hastalıklar.

Hastalığın belirtileri nelerdir?

Yukarıda saydığımız hastalık çeşitlerine göre guatr hastasının şikayetleri de değişir. Hormonların fazla üretildiği (zehirli guatr) tiplerde, ellerde titreme-terleme, kalp çarpıntısı, sinirlilik, gözlerin yuvalarından taşması, ishal, iştah artması ama kilo alamama, adet düzensizlikleri görülür. Hormonların az üretildiği durumlarda ise hareketlerde ve duygularda yavaşlama, ellerde kuruma, saçlarda kuruma-dökülme, adet düzensizlikleri görülür. Hormonal dengesizliğin olmadığı tiplerde sadece tiroid bezinde büyüme veya nodül oluşumu. Bu hastalıkların hepsinde tiroid bezi büyüyebilir, nodül oluşabilir.

İç/dış guatr, dişi/erkek guatr, zehirli guatr nedir?

Tıbbi olarak böyle bir sınıflama olmamasına rağmen hastalara durumunu açıklarken kullanılan terimlerdir. Tiroid bezinin büyümediği, muayenesinin normal olduğu, sadece hormon dengesizliği olduğu durumda guatr hastalığı iç guatr olarak açıklanmış olabilir. Fazla hormon salgılayan guatr hastalığını “zehirli” guatr olarak adlandırıyoruz. Ameliyat sonrası nükseden guatr hastalığını açıklamak için de “dişi guatr” terimi kullanılmış. Yine de bu terimler tıbbi bir ayırımı ifade etmezler.

Guatr hastalıklarının iyot ile ilgisi nedir? İyot alsak hastalığı engeller miyiz?

Tiroid bezi İyot elementini kullanarak hormon üretir. Bu elementin eksik olduğu yerlerde guatr çok görülür. İyot eksikliğinin giderilmesiyle guatr hastalığı engellenir.

Guatr hastalığı olduğundan şüphelenen kişiye hangi testler yapılıyor?

Basitçe kandaki hormon miktarlarını kontrol etmek ve tiroid bezinin yapısını görmek için ultrason yaptırmak genellikle teşhiste yeterlidir. Bu iki testten sonra gerekli görülürse sintigrafi ve iğne biyopsisi gibi başka testler de yapılır.

Guatr hastalıkları teşhis edildikten sonra nasıl tedavi ediliyor?

Tedavide üç durum söz konusudur:
• Hormon yetersizliği olan guatr hastalarına bu hormon ilaç şeklinde verilir.
• Hormon fazlalığı olan hastalara hormon yapımını engelleyecek ilaçlar verilir. Hormon seviyesi normale inince ameliyat veya radyoaktif iyot ile nihaî tedavi yapılır.
• Hormon dengesizliği olmadığı ama tiroid bezinde nodüllerin olduğu durumda da genellikle ameliyat gerekir.

Her guatr hastalığı ameliyat gerektiriyor mu?

Tiroid bezinin tamamen büyüdüğü ya da içinde nodüllerin olduğu durumda ameliyat bir tedavi seçeneğidir. Her guatr hastalığı ameliyat gerektirmez.

Bir guatr hastasını ameliyat etmek için dört sebep vardır:
• Boynunda büyümüş guatrın oluşturduğu estetik problem
• Büyümüş guatrın ya da nodüllerin yemek borusunu ve soluk borusunu sıkıştırmalarından kaynaklanan şikâyetler olması
• Büyümüş guatrın hormon dengesizliği yapması
• Guatrda kanser tespit edilmesi veya kanser şüphesi

Guatr hastalığında kanser olur mu?

‘Guatr, tiroid bezinin kanser harici büyümeleridir’ diye tarif etmiştik. Ama bu büyümelerin kanser olup olmadığı ancak bazı incelemelerden hatta ameliyattan sonra belli olur. Dolayısıyla bütün guatrlı hastalar düşünüldüğünde %15 oranında kanser gelişme ihtimali vardır.

Ameliyattan başka tedavi yöntemleri var mı?

Her guatr ameliyat ile tedavi edilmez. Yukarıda saydığımız hastalıkların bazı tiplerinde ilaç tedavisi, bazısında radyoaktif iyot tedavisi (radyasyon ile tiroid bezinin tahrip edilmesi), bazısında da ameliyat gerekir.

Guatr ameliyatında ne yapılıyor?

Guatrın hastalıkları çeşitli olduğu gibi ameliyatları da çeşitlidir. Tiroid bezinin iki parçalı olduğunu belirtmiştik. Ameliyatta bu parçalardan biri tamamen çıkarılabilir, her iki parçası çıkarılabilir veya her iki parçasından bir miktar çıkarılabilir. Ne kadar tiroid bezi çıkarılacağı, yani bu ameliyat seçeneklerinden hangisinin uygulanacağı hastalığın çeşidine göre planlanır.

Ameliyatta ne gibi riskler var? Ses telleri zarar görebilir mi?

Guatr ameliyatları günümüzde oldukça güvenle yapılan ameliyatlardır. Her ameliyatta olduğu gibi guatr ameliyatında da istenmeyen durumlar olabilir. Bunların en başında da ses tellerinin zarar görmesi riski vardır. Ancak bu durum %3-5 (yüz guatr ameliyatından 3 ile 5’inde) oranında görülür. Ameliyat sahasında kanama ve paratiroid bezlerinin zarar görmesi (vücut kalsiyum dengesini ayarlayan bezlerin hasarı) diğer risklerdir.

Ameliyat veya ilaç tedavisi sonrası guatr tekrar eder mi?

Evet edebilir. Hormon eksikliği ilaçlarla giderildikten sonra hastalık tekrar edebilir. Bazen nodüller ilaçlarla geriledikten sonra tekrar büyüyebilirler. Bu durumda hasta tekrar değerlendirmeye ve tedaviye alınır.

Ameliyat edildikten sonra da guatr tekrar edebilir. Özellikle çok sayıda nodülü olan guatr hastalığında geride bırakılan tiroid dokusunda da nodül kalmışsa zamanla bu nodüller büyüyüp guatrın tekrar etmesine yol açabilir. Bu sebeple ilk başta ameliyatı, hastalığa uygun planlamak önemlidir.

Ameliyat olan hastaların kontrolleri var mı?

Hastalığının çeşidine göre ameliyat sonrası hiç ilaç kullanmadan ömür boyu yaşayabileceği gibi, ömrünün geri kalanında ilaç kullanmak zorunda olan hastalar da vardır. Ancak bütün guatr hastaları hastalıklarına bağlı olmak üzere belirli aralıklarla kontrol edilmelidirler ki hem hastalığın tekrarından korunsunlar hem de oluşabilecek istenmeyen durumlar erkenden tedavi edilebilsin.

kurumsal haberler
Orionids meteor shower set for Oct. 21-22, 2007
Posted: 2007-10-20 23:12:05 UTC+03:00
The meteor display called the Orionids, from parent body Halley’s Comet, is expected to be clearly visible in the dark skies away from light pollution and urban lights early in the morning just before sunrise. If the display is like last year it should produce about 20 to 60 meteors per hour.

Related stories
Missions of rovers Spirit and Opportunity extended through 2009
Earth- or Mars-like body likely forming in HD 113766 star system
NASA signs Moon and Mars deal with Russia
NASA liftoff: Dawn brightens the early morning
NASA administrator Griffin predicts humans on Mars by 2037
Do Martians live in caves?
Hard X-ray astronomy gets a HERO
Mars rover Opportunity survives storm
Fake YouTube links clog inboxes
NASA Phoenix flies to Mars


The meteor shower called Orionids is called such because the meteors originate out of the region of the sky north of the second brightest star, Betelgeuse, in the constellation Orion. The meteors should be seen between Betelgeuse and the planet Mars.

The meteors should be faintly seen above the eastern horizon before midnight, but the Moon in the western sky will erase all but the most brilliant of the meteors. Several hours after midnight will begin the best time to observe, with around 5:00 a.m. predicted to be the best time to see the most meteors—when Orion is high in the sky toward the southeast.

Halley’s Comet is thought to be the origin of these meteors—from dust ejected as it orbits the Sun. The meteors will cross the Earth’s atmosphere at about 40 miles (65 kilometers) per second.

The display should repeat itself in the early mornings of Sunday and Monday, October 21 and 22, 2007. They will begin to fade in brilliance and numbers over the following days.

A sky map fixed at 4:00 a.m. October 21, 2007 and positioned looking southeast in the sky is
found at: http://spaceweather.com/images2007/21oct07/skymap_north_orionids.gif.
Entebbe Arrivals Terminal Expansion
Posted: 2007-10-20 23:08:15 UTC+03:00
The Uganda aviation officials have revealed that the expansion of the arrivals lounge at Entebbe International Airport is will cost sh17.7b.

The expansion taking place is intended to enhance efficiency ahead of the Commonwealth Heads of Government Meeting (CHOGM) in November.

“The baggage has more than doubled and it will reduce congestion especially at the time when we are expecting more visitors during CHOGM,” said Civil Aviation Authority’s public relations officer, Vianney Luggya.

Lugya was speaking at a cocktail party for SN Brussels Airlines to pre-inaugurate the new arrivals terminal. Pierre Declerk, the SN Brussels general manager of said they would start a fifth flight to Entebbe early next year.
Ldpinch trojan source code
Posted: 2007-10-20 23:01:00 UTC+03:00
Download Infostealer.Ld-Pinch 1.0's source code

Gellert Grindelwald
Posted: 2007-10-20 22:51:12 UTC+03:00
Gellert Grindelwald is a dark wizard in the last Harry Potter book called “Harry Potter and the Deathly Hallows.” We recently just found out that Gellert Grindelwald was the love of Albus Dumbledore. J.K. Rowling in a Friday reading of her last book was asked a question, “Does Dumbledore ever find true love?” She proceed to say how Dumbledore is gay and that he was in love with Gellert Grindelwald. How crazy is this news to hear?


Gellert Grindelwald is talked about quite a bit in the last book. He meets Dumbledore when both wizards were around 17 years of age. Gellert Grindelwald came to stay with Bathilda Bagshot, who was next door neighbors with Dumbledore, after he was expelled from Durmstrang. During that time the two wizards became best friends. The two of them come up with a plan to make wizards known throughout the world and have them rule of the Muggles. I won’t give away the whole book so the rest of the details I will let you read in the book.

Gellert Grindelwald had comparable magical skills with Albus Dumbledore and he plays a big role in the final book. It is a very good read and definitely worth checking out. You can read more details about J.K. Rowlings statement at the reading on Friday night here, Dumbledore gay.
Harry Potter Gay Twist
Posted: 2007-10-20 22:40:34 UTC+03:00
For all you Harry Potter fans out there, author J.K. Rowling made a huge reveal last night during a Q&A session at Carnegie Hall in NY with audience members, one of her fans asked if Hogwarts lonely ass Headmaster Albus Dumbledore finds true love. She tells them that Dumbledore is gay.

I don't read that trash so I don't know who that is, but I'm sure it has shocked you more than it shocked me. Apparently his true love was Gerrelt Grendelwalt but you know what he really he wants to do is eat that Potter ass. Wait, is that legal?

ANYWAY, here's J.K. Rowling signing copies of her book "Harry Potter and the Deathly Hallows" for New York City school children at Carnegie Hall in New York.
Did Marc Anthony Confirm J Lo's Pregnancy In Song?
Posted: 2007-10-20 22:31:49 UTC+03:00
Singer Marc Anthony had the audience at his show Friday night in Los Angeles buzzing when he made a special dedication to his wife and fellow headliner, Jennifer Lopez.

"I'm going to take a chance and dedicate this to Jennifer," he told the crowd at L.A.'s Staple Center, before belting out "Faithfully", the classic Journey tune, whose lyrics seemed to have an unmistakable significance to the bump-watchers in the crowd:

They say that the road
Ain't no place to start a family
Right down the line
It's been you and me
And lovin a music man
Ain't always what it's supposed to be
Oh girl you stand by me
I'm forever yours...faithfully

The duo's 14-city tour comes to an end on November 4 in Orlando, Florida. They have been on the road since September 29, when they kicked off the tour in Atlantic City. Despite her increasingly visible bump, the singer has refused to directly address the speculation that she is about to become a mom. She told Diane Sawyer, "This is really, really a great, happy time in my life. ... Everything's great."
Jerry Seinfeld's Confession: Scientology Made Me a Better Comedian
Posted: 2007-10-20 22:27:55 UTC+03:00
Bee Movie star Jerry Seinfeld says that studying Scientology made him a better performer -- and not because it gave him some good material.

The 53-year-old comedian tells Parade magazine that a teacher in high school turned him onto the religion almost 30 years ago. "It was interesting. Believe it or not...it's extremely intellectual and clinical in its approach to problem-solving, which really appealed to me."

Though Seinfeld has not continued with Scientology, he tells Parade that it helped him get his start in comedy. "In my early years of stand-up, it was very helpful. I took a couple of courses. One of them was in communication, and I learned some things about communication that really got my act going."

Could the same be said for the rest of Scientology's Hollywood devotees? The Church counts musician Beck, John Travolta, and of course, Tom Cruise, among its members. Seinfeld explains that as an entertainer, Scientology "really helped me onstage to understand how you have to invade the space of the audience a little bit...Not too much, because then it's obnoxious. But you can't be short of them either, or you won't control them."
Kim Kardashian: I’m Not a Wild Party Girl!
Posted: 2007-10-20 22:26:26 UTC+03:00
Just because Kim Kardashian is the cover girl for the December issue of Playboy doesn't mean that she’s a wild child. “I don’t even drink alcohol,” says Kardashian, star of the new E! reality series Keeping Up With The Kardashians (Sundays at 10:30 p.m.).

Regarding her Playboy shoot (an exclusive on-set outtake, left), Kardashian, who turns 27 on Sunday, tells Usmagazine.com that “it’s not a nude photo-shoot by any stretch.”

Kardashian talked to Us on the eve of her big Hollywood birthday bash at club Les Deux to talk about everything from her new show to why she and Paris Hilton are no longer BFFs.

Us: How revealing is your Playboy shoot?
Kim Kardashian: It is not as revealing as some people might want. I keep it classy and covered up. I do bare my whole butt. And a little bit of my chest. But that’s it. It was something that I was really nervous about doing at first and this is the first time I am talking about it. I consulted the whole family and I decided this is the way I would have wanted it to come out.

Us: What’s it like having cameras around you 24-7 while filming your reality show?
KK: I think we are used to it now. I am really excited because I feel like there are so many misconceptions of what us Hollywood girls are really like. We are so different from what people would think and I think everyone is going to be shocked.

Us: What are some of the misconceptions?
KK: Everyone thinks that I am this wild party girl and that I get drunk and dance on tables, but I don’t even drink alcohol. We [she and sisters Khloe and Kourtney] own businesses and we work every single day and we have 10 kids in the family and we did not grow up with nannies.

Us: Are you dating [NFL running back] Reggie Bush?
KK: We’re really close friends. He's such an amazing guy! But between me being busy with the new show, and his being in the middle of the football season, it’s not like I have time to dedicate myself to a relationship right now anyway.

Us: Why don’t you and Paris Hilton hang out anymore?
KK: I love Paris. We grew up together, but friends drift apart and we just don’t hang out like we used to. Maybe someday we will again.

Us: You briefly dated Nick Lachey in 2006. Have you seen him since he met Vanessa Minnillo?
KK: I ran into him once earlier this year at a club. He’s always a gentleman. We only went on a few dates a long time ago. It’s not like we have to be uncomfortable.
Hunter Tylo's Son Dies in Accidental Drowning
Posted: 2007-10-20 22:23:04 UTC+03:00
Soap star Hunter Tylo's oldest son, Michael Tylo Jr., died Wednesday night in Henderson, Nevada. Sarah Mildebrandt, Investigative Supervisor at the Clark County Coronor's office tells Usmagazine.com that "the cause of death was drowning due to seizure disorder," and that the "manner of death was accident."

On the topic of whether there will be a toxicology report, Mildebrandt says there will be no toxicology tests done on the body. "The doctor determined the final cause today," Mildebrandt says.

Hunter Tylo, 45, currently stars on CBS soap, The Bold and the Beautiful, but she might be best known for a role she was fired from. Tylo once won a reported $5 million dollars in a lawsuit after Aaron Spelling fired her from Melrose Place after she got pregnant.

Tylo's manager Marv Dauer tells the Associated Press of the actress, whose daughter Katya lost an eye due to cancer, "She's had one tragedy in her life after another, more than her share."
Carrie Underwood Featured On The Cover Of Entertainment Weekly
Posted: 2007-10-20 21:51:57 UTC+03:00


Some American Idol winners seem to fade away after they win. Others become Carrie Underwood. Proving beyond a shadow of a doubt that the American Idol process does discover talent, Carrie Underwood has gone on to an amazingly successful career. In addition to winning American Idol, Carrie Underwood’s list of achievements include two Grammys, two CMA awards, five Academy of Country Music awards, two People’s Choice awards, and an American Music award.


Carrie Underwood will soon be releasing her second album “Carnival Ride,” and this week’s Entertainment Weekly features the talented country singer on the cover. According to Entertainment Weekly, Carrie Underwood’s debut album “Some Hearts” has sold nearly 6 million copies and has passed Kelly Clarkson’s Breakaway to become the most successful record from any Idol contestant.

In Entertainment Weekly’s cover story article, Carrie Underwood reveals that she loves singing but hates being stared at, loves her family but can’t fathom following in their domesticated footsteps, and, most of all, loves country music and can’t understand why so much of that world has rejected her.

Carrie Underwood is quoted as saying, “I’ve learned this, that haters wanna hate. You could sing a song perfectly, you could write the songs perfectly, and some people are absolutely going to hate you. I heard, like, on live shows, people thought I was lip-synching. Which, I guess, hey, if they think it sounds that good that they think I’m lip-synching, I’ll take it. Whatever. I know there’s a certain point where I have to just be like, ‘Forget it, I don’t care.’ And I do care.”

In regards to dealing with fans and tabloids that are interested in her personal life. Carrie Underwood is quoted as saying, “I have problems going into a store like [Victoria’s Secret]. I’m a private person, and I don’t want people knowing what kind of underwear I like. It’s creepy! But these girls followed me the whole time, and I’m like, ‘Man, they see every single pair of underwear I’m putting in my little shopping bag!’ Just say something. Say hey, I’ll say hey, it’ll be good, and then we can both continue shopping.”

In regards to rumors about her dating Dallas Cowboy’s quarterback Tony Romo, Carrie Underwood is quoted as saying, “At one point it seemed like that’s where it was headed,” she says, “but point blank, he is about football. I don’t know if it’s that I’m not quite his type or whatever, but I don’t think he’s at the point in his life where he would be willing to sacrifice football. He hated so much that people thought that he was paying more attention to me and that was causing him to not do well.”

In regards to why the music industry may not be able to accept the amount of awards she has won so early in her career, Carrie Underwood is quoted as saying, “It’s just ‘cause I didn’t go about it the way a lot of people did. Every single person in the music industry knows if they had a chance like [Idol], they’d take it. And I’m sorry, anybody who says I took a shortcut, they are insane. We didn’t take the easy way; if anything we took a more difficult way. It was just unconventional, therefore it must be wrong.”
Elliott Yamin Named Global Ambassador Of The Inspired By Diabetes Creative Expression Competition
Posted: 2007-10-20 21:44:52 UTC+03:00
Elliott Yamin gained many fans as he sang his way into third place on American Idol 5. Today, Elliott is a rising star with Hickory Records and is using his fame to help raise diabetes awareness. As many fans of Elliott know, the singer was diagnosed with Type 1 diabetes at age 16 and has been very outspoken about his disease.

Elliott Yamin was recently named the Global Ambassador of the Inspired by Diabetes Creative Expression Competition. Elliott became an Ambassador to promote an increase in care of children with diabetes in developing nations and to show others like him, especially young children, that dreaming and doing big things is still possible.

Elliott Yamin said “A lot of young people with diabetes have said I’ve given them hope and made them believe in the power of music. They’ve told me how they’ve struggled and gone through difficult changes in their lives, and that seeing how I was able to achieve something through ‘Idol’ has inspired them to go for what they want. It’s amazing to me that I’ve played that role in someone’s life.”

The Inspired by Diabetes Creative Expression Competition is a global and national contest asking people with diabetes, as well as their family and friends, to express how diabetes has had an impact on their lives -- and share those stories with others around the world through art, essay, poetry, photography and music.

For each entry, global champion Eli Lilly and Company will donate funds to the International Diabetes Federation’s Life for a Child program, which provides life-saving diabetes supplies to more than 500 children in 13 developing countries. And for every entry received in the United States, Lilly will also contribute funds toward diabetes youth outreach initiatives in the U.S., through scholarships for American Diabetes Association camps.

Elliott will serve as a judge for entries from the U.S., and will donate a package of concert tickets and backstage passes to the U.S. grand prize winners. In addition to the Yamin concert tickets for U.S. winners, the U.S. and global winners will each receive a $5,000 USD contribution to charity and a trip to the U.S. or global Inspired by Diabetes art exhibition.

“I’m thrilled to be joining this important campaign to help children with diabetes around the world,” said Elliott Yamin. “Children in developing nations often lack the medicines, supplies, education and basic care they need to survive and thrive. Even here in the U.S., there are kids who want to attend a diabetes camp but can’t afford it. By participating in the Inspired by Diabetes contest and expressing how diabetes affects you, you can have a direct impact on a child’s life.”

Elliott Yamin is already serving as a special ambassador for ADA’s youth outreach initiatives, and will participate in the IDF-led events to celebrate the first United Nations-designated World Diabetes Day on November 14 in New York.
capital of georgia,happy sweetest day,durango coat
Posted: 2007-10-20 21:38:42 UTC+03:00
capital of georgia
happy sweetest day
durango coat
head of the charles
dumbledore
dumbledore gay
rain cloud
sweetest day myspace comments
energy solutions arena
albus dumbledore
bill maher
hunter tylo
alliance air show
keene pumpkin festival
groundhog
gellert grindelwald
maugham
author uris
slipper genie
ldpinch trojan
michael tylo
nick.com/shocktober
kingdom of loathing
ndsu football
houston pro soccer team
badinage
shocktober
bite of las vegas
old turkish governor
san francisco giants general manager al
kansas city marathon
the brady bunch movie
alabama vs tennessee
fort worth air show
ritardando
bobby jindal
4chan down
wcco radio
webkinz fall festival
leaky cauldron
jasmine59943
india australia 20 20 live
pensacola fair
louisiana election
mike strain
nsaa
webshots.com
robert lansden
arlington guitar show
north dakota state football
louisiana voting
gamecock radio
taj tunes
jerry mcguire
perfspot.com/jasmine59943
columbus marathon
justin williams
piccadilly statue
pollyanna
alliance airport
tv links.co.uk
blade the series
rumble fighter
louisiana sample ballot
rose bowl
maker faire
casper meets wendy
ufc 77
harry potter gay
partridge creek mall
bloons tower defense 2
light of doom
denver zoo
phantom of the megaplex
sarah landon and the paranormal hour
mrsa superbug
7chan
hoosier
cricketcable
vampirefreaks.com
meteor shower
little five points halloween parade
digger phelps
euripides tragedy
frankenstein portrayer
mythological runner
ascap rival
all things considered host adams
super bowl iii mvp
culture warrior
editorial cartoonist hulme
ah wilderness mother
1947 cab calloway musical
the blessed damozel
african city with famed botanical gardens
ferrara ruling family
holmesian tool
cadbury schweppes brand
the theory of the leisure class
linguist okrand
Fenerbahçe'den Beyonce konseri açıklaması
Posted: 2007-10-20 16:45:35 UTC+03:00
Fenerbahçe Kulübü, 100. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında 24 Ekim Çarşamba akşamı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenecek Beyonce konseri için izleyicilere uyarılarda bulundu.

AA - Kulüpten yapılan açıklamada, saat 20.30'da başlayacak Beyonce konserine, fotoğraf makinesi, kamera, kaydedici cihazların getirilmesinin kesinlikle yasak olduğu bildirilerek, söz konusu cihazlarla konsere gelen izleyicilerin içeri alınmayacağı ifade edildi.

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan bir başka açıklamada ise bugün bir gazetede çıkan, yeterli bilet satılamaması halinde stat kapılarının açılarak biletsiz seyircilerin içeri alınacağı haberinin gerçekleri yansıtmadığı bildirildi.
Melen suyu İstanbul'da
Posted: 2007-10-20 16:43:01 UTC+03:00

DSİ 14. Bölge Müdürlüğü Melen Suyu Projesi Başmühendisi Köksal Doğan, inşaat çalışmaları tamamlanan Melen Suyu Projesi'nde deneme amacıyla verilen suyun İstanbul'a ulaştığını söyledi.

AA - Melen Suyu Projesi kapsamında, test amacıyla verilen suyun İstanbul'a ulaştığı bildirildi.
Test çalışmalarında herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını belirten Doğan, "İstenildiği her an günde 750 bin metreküp su vermeye hazırız. Bütün hazırlıklarımız tamam. Ancak pazar günü referandum olması nedeniyle resmi bir tören düzenlenemedi. Bugün boru hattından kapakları açarak su vermeye başlayacağız. Resmi açılışımız daha sonra yapılacak" dedi.
Avatar The Last Airbender Book 3 Chapter 5 The Beach Preview
Posted: 2007-10-20 16:37:32 UTC+03:00

Immunity push for telecom firms might not kill wiretap suits
Posted: 2007-10-20 16:32:19 UTC+03:00
The Bush administration's proposal to protect telecommunications companies from lawsuits for aiding the government's electronic surveillance program won't necessarily scuttle cases pending in San Francisco against the companies, a lawyer for AT&T customers said Friday.

A bill to extend the clandestine surveillance program for six years, and provide retroactive immunity to companies that shared telephone and e-mail messages and records with the government, cleared the Senate Intelligence Committee on Thursday with bipartisan support.

Legislation backed by House Democratic leaders would not shield the companies from suits, and Sen. Chris Dodd, D-Conn., who opposes immunity, has promised to put a hold on the Senate bill when it reaches the floor. But even if the measure becomes law, current suits against telecommunications firms won't be dropped without a fight, said attorney Lee Tien of the Electronic Frontier Foundation.

For one thing, he said, plaintiffs' lawyers would argue that retroactive immunity in this case violates the constitutional separation of powers.

"When you've got pending lawsuits and suddenly pull the rug out from under them ... that's a major attack on the role of the judiciary," Tien said. Although federal courts have upheld some laws that were drafted to dismiss pending suits, he said, they haven't usually involved important personal rights or "the government concealing its misconduct."

In addition, he said, Congress has no power to grant immunity for constitutional violations. The lawsuits include claims that the companies colluded with the government to flout customers' constitutional rights by conducting searches of their electronic communications and records without search warrants.

The constitutional claims, if proved, would not entitle the customers to damages, only to court orders declaring the practices illegal and ordering them halted. By contrast, allegations in the suits that the companies violated federal statutes, which protect customer privacy, carry potentially huge damage awards for violations but can be nullified by an immunity law.

The AT&T suit, filed in San Francisco in February 2006, was the first of more than 40 surveillance-related suits across the nation against telecommunications companies. They followed President Bush's acknowledgment in December 2005 that the government had been monitoring calls between Americans and suspected foreign terrorists since late 2001 without court approval.

Media reports have also alleged that major telecommunications companies gave the government wholesale access to phone and e-mail traffic and records, allegations the companies have refused to discuss. Evidence in the AT&T case includes a declaration from a former company engineer that equipment in a company office in San Francisco allowed e-mails to be copied and rerouted to the government.

A judicial panel transferred all the suits to San Francisco, where a federal judge in July 2006 rejected arguments by the Bush administration and AT&T that the suit must be dismissed because it would reveal state secrets if allowed to proceed. Appeals by the government and the company were argued in August before the Ninth U.S. Circuit Court of Appeals in San Francisco.

Congress passed a law in late August authorizing the surveillance program through next February and protecting the companies from suits for future cooperation in the program. Bush has said he will veto any new law that does not contain retroactive immunity for the companies' past actions, arguing that the firms should not be punished for patriotic efforts to combat terrorism.

Even under previous laws, telecommunications companies have been protected from liability if they had written authorization from the Justice Department to turn over private customer information. But AT&T and the government have resisted production of any such documents in the current case, arguing that the existence or nonexistence of authorization is itself a state secret.

Under the proposed legislation, the company would be immune if the Justice Department, in a closed-door court proceeding, declared either that the company had not participated in a surveillance program, or that any participation was part of a presidentially authorized intelligence activity designed to prevent a terrorist attack. Plaintiffs' lawyers would not have access to the declaration and would not be allowed to contest it.

Tien, of the Electronic Frontier Foundation, called the immunity provision a "blank check" and added, "It's not good for privacy, and it's not good for democratic government."
The Birds
Posted: 2007-10-20 16:20:02 UTC+03:00
Hitchcock's follow-up to PSYCHO (1960) was yet another ground-breaking addition to the horror genre and further revealed the master director's darker obsessions.
Loosely based on a Daphne du Maurier short story, the action is set in Bodega Bay and follows bored, spoiled socialite Melanie Daniels (Hedren) as she romantically pursues dashing lawyer Mitch Brenner (Taylor). Tension soon develops among Melanie, schoolteacher Annie Hayworth, Mitch's former flame (Pleshette), and Mitch's domineering mother (Tandy). The emotional interplay is interrupted (and reflected) by the sudden and unexplained attack of thousands of birds on the area.

Hailed as one of Hitchcock's masterpieces by some and despised by others, THE BIRDS is certainly among the director's more complex and fascinating works. Volumes have been written about the film, with each writer picking it apart scene by scene in order to prove his or her particular critical theory--mostly of the psychoanalytic variety. Be that as it may, even those who grow impatient with the slow build-up or occasional dramatic lapses cannot deny the terrifying power of many of the film's haunting images: the bird point-of-view shot of Bodega Bay, the birds slowly gathering on the playground monkey bars, the attack on the children's birthday party, Melanie trapped in the attic, and the final ambiguous shot of the defeated humans leaving Bodega Bay while the thousands of triumphant birds gathered on the ground watch them go.
www.1045.com.tr
Posted: 2007-10-20 16:18:02 UTC+03:00
www.1045.com.tr
Galatasaray Kulübü'nün kuruluşunun 102. yılı
Posted: 2007-10-20 14:10:45 UTC+03:00
Galatasaray Kulübü'nün kuruluşunun 102. yılı, bir dizi etkinlikle kutlandı. Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen programa, kulüp yönetim kurulu üyeleri ve kulüp üyeleri ile çeşitli branşlardan çok sayıda sarı-kırmızılı sporcu katıldı.

AA-Geçirdiği pankreas ameliyatı sonrası dinlenen Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın yer alamadığı kutlamalara, kulüp ikinci başkanı Semih Haznedaroğlu ve Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar'ın başında bulunduğu grubun Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başlandı.
Daha sonra Tevfik Fikret Salonu'na geçilirken, açılış konuşmasını yapan ikinci başkan Semih Haznedaroğlu, kulübün 102. yılını kutluyor olmaktan dolayı yaşadıkları mutluluğu dile getirerek, "Kulübümüz her zaman hedefini yüksek tutmuştur ve büyük başarılar elde etmiştir. Bizden sonra göreve gelecek yönetici arkadaşlarımız da yine aynı şekilde devam edeceklerdir. Önümüzün açık olduğunu görüyoruz" dedi.
Özellikle yeni Ali Sami Yen Stadı'nın yapılacağı Seyrantepe Projesi'ne de değinen Haznedaroğlu, başkan Özhan Canaydın ve bir çok yöneticinin bu proje için büyük çaba sarf ettiğini kaydederek, "Bu projeye büyük emek harcayanlar içinde ben yokum ama bir çok yönetici arkadaşım var. Kimi zaman çok sevindiler, kimi zaman çok üzüldüler. Çünkü kulübümüzün seveni kadar muhalifi de var. Ama şimdi önünde bu projenin bir engel kalmadı ve projeyi gerçekleştirmek de yine bir Galatasaraylı kardeşimize düştü" ifadelerini kullandı.
102. yıl plaketini Ali Tanrıyar çaktı
Program çerçevesinde en yaşlı üyenin üstlendiği yaş kütüğüne 102. yıl plaketinin çakılması görevini, eski başkanlardan Ali Tanrıyar yaptı.
Yaş kütüğüne plaketi çakmadan önce kısa bir konuşma yapan Tanrıyar, duygusal anlar yaşarken, hayatının Galatasaray Kulübü'nde geçirdiğini ve başkanlığı döneminde de önemli başarılar kazandığını kaydetti.
Ayrıca, kulüp üyeliğinde 50. yılını dolduranlara da berat ile madalyaları verildi.
istanbul istinye park açıldı
Posted: 2007-10-20 14:06:59 UTC+03:00
Orjin Grup ve Doğuş Grubu ortaklığıyla yaptırılan İstinyePark, halka açıldı.

Alışveriş merkezinin açılması dolayısıyla düzenlenen basın tanıtımında konuşan İstinyePark Genel Müdürü Hakan Kurt, merkezin inşaatının 2005 yılı Temmuz ayında başladığını ve 27 aylık çalışma sonucunda bugünkü noktaya getirildiğini söyledi.


İstinyePark'ın Amerikalı bir mimar grubu tarafından yapıldığını ifade eden Kurt, “Burası mimarisiyle, alışveriş caddesi ve nostaljik klasik pazar yeri ile diğer alışveriş merkezlerinden çok farklı” dedi.

Merkezin içinde 87 bin metre kare mağaza alanı olmak üzere toplam 270 bin metre karelik bir alana yayıldığını anlatan Kurt, buranın spor, rekreasyon ve eğlence alanlarıyla bir yaşam merkezi olarak tasarlandığını kaydetti.
Kurt, İstinyePark'ın içinde çok farklı alanlar bulunduğunu da belirterek, “Bulvar” olarak nitelendirilen bölümde yerli ve yabancı markaların yer aldığını anlattı.



Bir şehir meydanı formunda tasarlanan alışveriş caddesinin ise merkezin en üst katında yer aldığını ve açık alana kurulduğunu dile getiren Kurt, insanların bu caddeye Nişantaşı'nda, Bağdat Caddesi'nde olduğu gibi araçlarını park ederek alışverişlerini yapabileceklerini söyledi.



Kurt, bu caddede Milano ve Paris'te bile bulunmayan birçok ünlü markanın mağazalarının yer aldığını da vurguladı.



NOSTALJİK PAZAR DA VAR

Nostaljik pazar yerinde de kasap, manav, bakkal, baharatçı, fırın, şarküteri hepsinin ayrı ayrı tasarlandığını ve bunların oluşturulan eski Türk-Osmanlı evlerinden satış yapacaklarını anlatan Kurt, böylece vatandaşların esnafla birebir alışveriş etme keyfini yaşayacaklarını kaydetti.

Kurt, bu nostaljik pazarın bir Beşiktaş Pazarı, Kadıköy Çarşısı ve Beyoğlu Balık Pazarı konseptinde tasarlandığını söyledi.



Kurt, “Yani mahalle bakkalı, mahalle kasabını alışveriş merkezine soktuk. O eski nostaljik alışverişi tekrar hayata geçirmeyi hedefledik” diye konuştu.

Hakan Kurt, 3 bin araçlık otoparkı bulunan merkezde aynı zamanda bir kültür sanat müzesi ve araba müzesinin de oluşturulacağını anlattı.

Merkezde bir tanesi 3 boyutlu olmak üzere 12 salonun yer aldığı bir sinema kompleksinin de bulunduğunu belirten Kurt, bu salonların zaman zaman başka kültürel etkinlikler için de kullanılabileceğini dile getirdi.
Kurt, İstinyePark'ta yerli ve yabancı markaların yer aldığı 300'e yakın mağaza, 40'a yakın kafe ve restoran bulunduğunu söyledi.



Güvenlik konusuna da büyük önem verdiklerini belirten Kurt, hem inşaat aşamasında iş güvenliği, hem de alışveriş merkezi içinde güvenlik konularına azami önem verildiğini dile getirdi.

Kurt, özellikle çocukların bir kaza yaşamaması için binanın her yerinde risk analizlerinin yapıldığını ve bunların giderildiğini anlattı.

Kurt, İstinyePark'a yılda 20 milyon insanın gelmesini hedeflediklerini belirterek, hafta içi de yaklaşık 40 bin, hafta sonları da 80 bin kişinin ziyaret etmesini beklediklerini kaydetti.

Hakan Kurt, İstinyePark'a ulaşımında kolaylık sağlanması için de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılmakta olan 3 kavşak ve TEM-Levent bağlantı yolunu finanse ettikerini ve bu işler için de 25 milyon dolar ayırdıklarını vurguladı.

Bu arada İstinyePark'ın resmi açılışının, Ekim ayının son haftasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağı bildirildi
Galatasaray'da UEFA kombineleri satışa çıktı
Posted: 2007-10-20 13:59:43 UTC+03:00
Galatasaray'ın, UEFA Kupası'nda yapacağı grup maçları için kombine bilet satışlarına başlandı.

UEFA Kupası (H) Grubu'nda 8 Kasım'da oynanacak Helsingborg ve 19 Aralık'ta yapılacak Austria Wien maçları için hazırlanan ikili kombine biletler bugünden itibaren Biletix'ten satışa sunuldu.

Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak bu maçlar için kombine bilet satışlarının Biletix'in internet kanallarında 1 Kasım, gişelerde ise 3 Kasım'da sona ereceği ve 5 Kasım'dan itibaren normal bilet satışlarına devam edileceği duyuruldu.

UEFA Kupası ikili kombine biletler ve tek maç bilet fiyatları şöyle:

Tribün İkili Kombine Tek Bilet Maç Günü Statta

Numaralı Grup 1 600 YTL 330 YTL 320 YTL
Numaralı Grup 2 500 YTL 275 YTL 265 YTL
Kapalı Üst 220 YTL 120 YTL 110 YTL
Kapalı Alt 200 YTL 110 YTL 100 YTL
Yeni Açık 100 YTL 55 YTL 49 YTL

AA
Yarın sandık başına gidiyoruz
Posted: 2007-10-20 13:53:59 UTC+03:00

Türk seçmeni, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören anayasa değişikliği paketinin halkoyuna sunulmasıyla yarın halk oylaması için sandık başına gidecek.Halk oylamasında, 42 milyon 629 bin 733 seçmen, 134 bin 700 sandıkta oy kullanacak.

Vatandaşlar, seçmen bilgi kağıtları ve geçerli kimlik belgeleriyle oyunu verecek. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen vatandaşlar da oy kullanabilecek. Seçmen bilgi kağıdı bulunmayıp kütüğe kayıtlı olanlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle (nüfus kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy verebilecekler. Bu belgelerden birini ibraz edemeyen seçmen oyunu kullanamayacak. Seçmenler, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) ''www.ysk.gov.tr'' internet sitesinden de hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilecek.

Her seçmen, hangi sandık seçmen listesine yazılmış ise ancak o sandıkta oy kullanacak.

Seçmen kütüğünde ve sandık listesinde kaydı ve oy kullanma yeterliği bulunduğu halde halk oylamasına, hukuki veya fiili mazereti olmaksızın katılmayanlar, ilçe seçim kurulu başkanı tarafından para cezasıyla cezalandırılacak.
Most Haunted goes live tonight at 9p on the Travel Channel
Posted: 2007-10-20 13:48:19 UTC+03:00
Most Haunted will be live tonight from 9p- 4a on The Travel Channel. I have seen a lot of specials on The Winchester House on how haunted it is and I love Most Haunted investigations, so I can’t wait to see what happens when the both me live…or should I say dead???
dumbledore gay,most haunted live,albus dumbledore
Posted: 2007-10-20 13:37:58 UTC+03:00
dumbledore gay
most haunted live
albus dumbledore
wedding song
hunter tylo
travel channel
winchester mystery house
bill maher
gellert grindelwald
travelchannel.com/mosthaunted
travel channel most haunted
the next great american band
4chan down
travelchannel.com
michael tylo
avatar the beach
7chan
as time goes by
herb alpert
santa s slay
4chan.org
sarah winchester
sheila e
tv links.co.uk
gary taubes
激流中国
avatar book 3 chapter 5
happy sweetest day
light of doom
spanglish
winchester mansion
brother ali
witches of breastwick 2
jimmy kimmel banned from espn
lisa williams
jeremy scahill
sonny barger
camille guaty
franklin bridge
edward james olmos
ldpinch trojan
travelchannel/mosthaunted
rundu
jeff caldwell
joel stein
northmont
vic henley
www.travelchannel.com/mosthaunted
rachel campos duffy
sean salmon
final destination 2
ufc 77 results
avatar season 3 episode 5
mosthauntedlive
amanda peet
sweetest day myspace comments
johnny resnick
john rzeznik
erin brockovich
tv links shut down
sixwire
the muggs
simple carbs
hunter tylo plastic surgery
sulfamic acid
leaky cauldron
lsat scores
b 52
real time with bill maher
paz vega
house on haunted hill
fools rush in
30 days of night
dot dot dot
420chan
casablanca
the likes of you
david copperfield
avatar 305
sword of the new world
rachael taylor
play it again sam
culture warrior
jewel staite
six wire
kleinfelds
melvin williams
meteor shower
barrow alaska
simple carbohydrates
good calories bad calories
kristal marshall
transformers soundtrack
tracy smith
sarah shahi
fordcares.com
uconn football
tyler lorenzen
pcat
sean duffy

18 Ekim 2007 Perşembe

idare edemem anne (küçük yaman) İDARE EDEMEM ANNE DİYEREK İNTERNETDE TIKLANMA REKORU KIRAN ÇOCUK EKRANLARDA



İDARE EDEMEM ANNE DİYEREK TIKLANMA REKORU KIRAN ÇOCUK KİM



ANKARALI SÜPER ÇOCUK SEYRETMEYE DEĞER NASIL ANKARA HAVASI OYNUYOR BÜYÜKLERE TAŞ SÖKTÜRÜR BU ÇOCUK

SİAGARYI BIRAKTIRAN SİGARA ÇOK İLGİ GÖRÜYOR

E-Sigara ile sigarayı nasıl bırakabilirim?
E-Sigara da farklı seviyelerde 4 çeşit nikotin kartuşu vardır. Sigarayı bırakmak isteyenler E-Sigara’ya yüksek seviyeli nikotin kartuşuyla başlayıp 6 hafta bu şekilde içtikten sonra, 4 hafta orta seviyeli, 4 hafta da düşük seviyeli kartuşla devam etmeliler. En son basamakta ise sıfır nikotin kartuşunu da 3 hafta kullanarak, sigara ile ilgili diğer alışkanlıklardan kurtulmak lazım. Sigarayı bırakma süresi kişinin sigara içme alışkanlığına göre değişmektedir.

E-Sigara ile sigarayı bırakmam şart mı?
Sigarayı bırakmak şart değil. E-Sigara, sigaraya muadil ürün olarakta kullanılabilir. Sigara yerine E-Sigara kullananlar sigaranın zararlı unsurlarından kurtulurlar.
Çevrelerinde yaşayan insanlarında pasif içici olmasını önlemiş olurlar.

E-Sigarayı nerelerden temin edebilirim ?
E-Sigara şu anda sadece internetteki sitelerimizde satılmaktadır.

E-Sigara kartuşları ne kadar süreyle kullanılabilir?
Bir nikotin kartuşu yaklaşık 2 paket sigara ömründedir.

E-Sigara paketinden kartuş çıkıyormu ?
Deneme yapabilmek için bir adet kartuş ürünün üzerinde takılı olarak geliyor.

E-Sigara satın aldığım zaman kargo ücretini kim ödüyor?
E-Sigara’nın kargo ücreti bizim tarafımızdan ödeniyor.

36 YTL, 1 adet kartuş fiyatı mı ?
Hayır, 1 paket kartuşun fiyatıdır. Bir paketin içinde 5 adet kartuş vardır.

1 Paketin içinde karışık seviyelerde kartuş mu var?
Hayır, paketin içinde ki tüm kartuşlar aynı seviyede.



Atomizasyon odacığını barındıran beş farklı renkteki ağızlık, mikroçip kontrollü lityum iyon pil, mikro elektronik devre ve yüksek duyarliktaki bir reseptörden oluşur. Cihazın ucunda, çalışırken yanan bir gösterge ışığı vardır. E-sigara kullanıcı ve çevre dostu bir cihaz olup çok gerçekçi simulasyonu sayesinde sigarayi birakma sürecinin sıkıntısız geçmesini sağlar.

Paslanmaz çelik gövde,
Atomizasyon odacigi,
Lityum iyon pil yuvası,
Mikro elektronik devre ve yüksek duyarlıktaki bir reseptörden oluşur.


Cihazin ucunda, çalışırken yanan bir gösterge ışığı vardır.

16 Ekim 2007 Salı

komik videolar karışık,komik videolar,ilginç insanlar



Komik Videolar,komik videyolar,komik sesler,komik insanlar
her gün yenilenen videolar ile karşınızdayız. gülmeye hazırmısınız,bu sitede gülmezseniz paranız aynen iade edilir..komedi mizah komik oyunlar oyun oyna süper,komik videolar,komik,En Komik,komik izle,vidio izle,vidyo izle,kurtlar vadisi izle,binbirgece izle,500 video ile birbirinden ilginç ve komik videolar sizleri bekliyor de hadi ne bekliyorsunuz......

13 Ekim 2007 Cumartesi

YILIN EN KOMİK VE ENTERESAN RESİMLERİ





Eski sevgilinin SMS mesajlarına alternatif cevaplar!

Eski sevgilinin SMS mesajlarına alternatif cevaplar!

- gerçekten unuttun mu?
- sen de kimsin?

- seni hala seviyorum!
- performansına her zaman saygı duymuşumdur zaten

- seni hala özlüyorum...
- tütün bas geçer

- nasıl gidiyor hayat?
-senden sonra bayağı bi güzelleşti, sağol

- "mesaj attığınız kişinin ilgi alanı dışındasınız, lütfen daha sonra
-tekrar denemeyiniz... naş naşınız..."

- birbirimizin kalbini kırdık, yeniden bir araya gelip o kırık kalpleri onaralım!
- benimkinin kaskosu vardı

- biliyorum hala sevip arzuluyorsun beni, sadece farkında değilsin. Ya da farkında olmak istemiyorsun.
- allah belanı versin

- seni unutamadım!
- sevgilinden ayrıldın da mesaj atacak birini mi arıyorsun?

- salaksın sen!
- evet, o cevabı yazdığım için salağım, bırak bir cevap yazmayı, okumadan silmem gerekirdi...

- sen varsın ve hep olacaksın!
- yazık, bir malsın ve hep öyle kalacaksın...

- dün gece rüyamda seni gördüm... erol bize ne oldu böyle?
- bir dahakine iyi örtün de uyu...

- gece rüyamda gördüm seni, çok korktum, başına bir şey gelmedi di’mi?
-başıma gelen en kötü şey sendin!

- dün seni rüyamda gördüm, bir mesaj atayım dedim...
- ancak rüyanda görürsün zaten, öptüm!

- dün gece seni rüyamda gördüm...
- görebileceğin tek yerde görmüşşün zaten

- barutcan dön artık, tükendim tükendim tükenmeleri oynuyorum. Bittim.
- sayın abonemiz kafasını ......iniz kullanıcı son 7 aydır kapsama alanınız dışında bulunmaktadır. Hırtcell olarak şu üç günlük dünyada, daha nice potansiyel eski sevgililer olduğunu hatırlatır, en yakın zamanda
engin denizlere açılmanızı temenni ederiz. Hayırlı günlaaaaarrr

- hayatım, pişmanım, geri dönmek istiyorum!
- tek yön güzelim burası hadi naş naş!...

- senin gibisini bir daha bulamadım
- bunun beni ilgilendiren kısmı nedir?

- bu akşam işin var mı?
- mesaj attığınız kişiye şu an ulaşılamıyor. lütfen daha sonra tekrar denemeyiniz!

- buldun mu bari bir kazma?
- senden daha kazmasını bulamadım kusura bakma...



Bu Yazı 54448 Kere Okundu.

T.c Guiness Rekorları

MUSTAFA TOPALOĞLU: Uzaya çıkmamış tek uzaylı olma rekoru...

B. ECEVİT: En seri başbakan olma rekoru...

HÜSAMETTİN ÖZKAN : En iyi yardımcı oyuncu rekoru..

S. DEMİREL : 40 yıl ülkeyi yönetip hiçbir terslikten sorumlu olmadığını
söyleyip umut olma rekoru...

T. ÇİLLER: Bir cümle içinde en çok pot kırma rekoru...

HÜLYA AVŞAR: Bir koltuğa bir bostan sığdırma rekoru...

M. BÜYÜKERMAN : Konusu her ne olursa olsun her soruya mankenlerden bahsederek yanıt verme rekoru...


ERKAN MUMCU: En hızlı çıkış , fırça yeme ve en hızlı özür dileme rekoru...

05 EDİ : Herkesle kavga edip sevilmediği halde , fenerlilerin oylarıyla yarışma kazanma rekoru...

VJ LER: 10 dakikada 20 kere evet ile başlayan cümle kurabilme rekoru...

VATANDAŞ: Batan bankaları vergileriyle kurtarma rekoru...

HINCAL ULUÇ : Maydanoza en çok benzeme rekoru...

FATİH TERİM : İtalyada bir yıl içinde iki kere tahta geçip iki kere tahttan indirilen tek imparator olma ve sadece mimiklerini kullanarak bir maçı 90 dk. anlatabilme rekoru...


MEDYA : Her dalda "en" olma rekorunu medya kırdı...

ORHAN PAMUK : En çok sattığı halde en az okunma rekoru...

BÜLENT KORKMAZ VE HASAN ŞAŞ : Futbol oynamak yerine yeşil sahada hakemle konuşma rekoru....

MUSTAFA DENİZLİ : Hiçbir maça aynı kadroyla çıkmama rekoru...

RAPAİÇ : En uzun adale sakatlığı geçirme rekoru...

REHA MUHTAR : Yetişkin ve sağlıklı bir sığırı 4 soruda yere yıkma rekoru..

BANU ALKAN : Şarkı söyleyerek bir göl dolusu kurbağayı kaçırma rekoru...


Bu Yazı 28400 Kere Okundu.

YILIN EN KOMİK VE ENTERESAN RESİMLERİ





12 Ekim 2007 Cuma

KOMİK NEŞELİ YAZILAR "ADAMIN BİRİ" ESPİRİLERİ



Adamın ayakları kokmuş, elleri linyit.
Adamın biri dalmış, karısı da yaprak.
Adamın biri gülmüş, karısıda menekşe.
Adamın metresi varmış, karısının santimetresi.
Adamın gözü dalmış, burnu yaprak.
Adamın inadı tutmuş, bir türlü bırakmamış.
Adamın evi yanmış, odaları düz.
Adamın canı çıkmış, bi daha yerine takamamışlar.
Adamın canı sıkılmış, gevşetememişler.
Adamın biri yatmış , karısıda şilep
Adam karısına "inek" demiş, birlikte aşağı inmişler.
Adam aklını kurcalamış, bozulmuş.
Adam yalana yer yok demiş, yalan da ayakta kalmış.
Adam karısının yüzünde bakmamış, doksan dokuzuna bakmış.
Adam saat kaç demiş, saat de kaçmış.
Adam kafasını toplamış, burnunu bölmüş.
Adam bol keseden atmış, dar keseden eşşek.
Adam yazmış, karısı kış.
Adam donmuş, karısı fanila.
Adam almış, karısı mor.
Adam yaymış, karısı halter.
Adam basmış, karısı soprano.
Adam kazmış, karısı ördek.
Adam kurmuş, karısı döviz.
Adam bezmiş, karısı kumaş.
Adam çekmiş, karısı senet.
Adamın kahvesi taşmış, çayı kaya.
Adam kartmış, karısı mektup.
Adam satmış, karısı RTL.
Adamın birinin gözleri yaşlıymış , kulakları genç.
Adamın biri güneşte yandı , ayda düz.
Adamın biri yolda elli lira bulmuş ama ayaklı lira bulamamış.
Adamın birinin uykusu gelmiş içeri almamış.
Adamın birinin beli tutulmuş eli kaçmış.
Adamın birinin gözü şişti, burnu tığ.
Adamın biri televizyona çıkmış bir daha indirememişler.
Adamın biri tuvalete yapmış karısı da baloya gidememiş.
KOMİK NEŞELİ YAZILAR

KOMİK NEŞELİ YAZILAR YAZILI SINAV SORULARINA VERİLEN CEVAPLAR

Kasabayı kimler yönetir ?
-Şerif ve adamları (Kamil/İlkokul-5)
-İhtiyar heyeti ve köy bekçisi yönetir (Yavuz/Orta-2)

Madenle ilgili kuruluşlarımız nelerdir ?
-İki tanedir. Maden delik arama enstitüsü ve perakende anonim ortaklığı (Arzu/Orta-2)

Boğazlarımızın derinliği ne kadardır ?
-İstanbul boğazı az biraz derindir, çanakkale boğazı ise çok çok az biraz derindir ve aralarında dünya kadar fark olmasıdır (Seyit/Lise-2)

Kazasker nedir ?
-Yolunmus kaza kazasker denir (Cemal/Orta-2)

Ölçek çeşitleri nelerdir ?
-Boy ölçeyi,kilo ölçeyi ve kesir ölçeyi (Ayşe/Orta-2)

Dünyamız nasıl oluşmuştur ?
-Dünyamızı insanlar kurmuştur. Dünyamız temiz sular,temiz hava ve temiz yolları yani temiz yollarla dünyamız güzel bir şekilde oluşur (Seda/Orta-2)

Türkiye'nin özel konumunu açıklayınız.
-Türkiye çok özel bir konuma sahiptir. Özel bir konuma sahiptirden dolayı özel konum başka kimseyi ilgilendirmez. Ama etrafımızdaki devletler özel konumumuza karışıp dururlar. Halbuki hiç karışmamalılar (Selim/Orta-2)

Boylam nedir ?
-Mesela kapının oraya gittiyimizde boyunuzu ölçebilirsiniz, buna boylam denir (Yavuz/Orta-2)
-Bir şeklin düz bir şekilde destek olmadan durmasıdır (Serdar/Orta-2)

Karadeniz bölgesinin geçim kaynakları nelerdir ?
-Balıkçılık hamsi yani, accık tarım, nataşa en cok geçim kaynağı olanlarıdır (Halil/Orta-2)

Karadeniz bölgesindeki tarımı anlatınız.
-Karadeniz bölgesinde toprak öok verimlidir. Burada en cok hamsi yetiştirilir. Hamsi önce ovalarda sonra yamaçlarda en sonunda dağlarda yetiştirilmiştir. Bu bölgemizde kışlar çok yağışlı olduğundan hamsiler serada yetiştirilir (Hatice/Lise-2)

Dış ticaret açığı nedir ?
-En dış ve en yabancı, çok uzak açıklara yapılan ticarete dış ticaret açığı diyoruz (Bilal/Orta-2)
-Dışarı ihraç ettiğimiz mallar yolda hasara uğrarsa veya yerine ulaşamazsa buna dış ticaret açığı denir (Mahmut/Orta-2)

Fotosentez nedir ?
-Ayın dünyaya yaklaşıp uzaklaşmaşına fotosentez denir (Davut/Lise-1)
-Fotoğraflayıp sentezlemek olayına fotosentez denir (Orçun/Lise-1)
-Bitkilerin derin nefes alıp vermesine fotosentez denir

Terliksi hayvan ne demektir ?
-Terlik giymeden dolaşıp duran deyişik türdeki hayvanlara Terliksi hayvan denir (Sevda/Lise-1)

Tanım ne demektir ?
-Tanım,bir varlığa bir şeye özgü nitelikleri belirtilmesi niteligi biçim şeklindeki kelimeyi belirten anlam tarif...(Meryem/Lise-2)

Ovalar kaça ayrılır ?
-Dörde ayrılır: Yeşil ova,kurak ova,ağaçlık ova ve güllük gülüstanlık ova (Esma/Orta-2)
-Ovalar dörde ayrılır. Doğu,batı,kuzey,güney (Ali/Orta-2)
-Çukur ova,düzlük ova ve yamuklu ova diye üçe ayrılır (Ufuk/Orta-2)

Hangi durumlarda ara seçime gidilir ?
-Meclis başkanlarının iflası durumunda ara seçime gidilir (Ayşe/Orta-3)

Meclisin görev ve yetkileri nelerdir ?
-Mahkemelerce ölmesi kesinlesenlerin ölmesine izin vermek (Orhan/Orta-3)

Enlem nedir ?
-Bir canlının boyunu posunu ölçmeye yarayan şey (Ali/Orta-2)

Ölçek çeşitleri nelerdir ?
- 1. Terazi tartı ölçek 2. Fakir ölçek 3. Zengin ölçek (Melek/Orta-1)

Ölçek nedir ?
-Bir ilmi birim birimidir, ve ölçeğin tanımını yapmak için ölçek gerekir (Arif/Orta-1)

Doğu Anadolu'da sanayi neden gelişmemistir ?
-Doğu Anadolu çok daglık mağlık bir yerdir. Oralar dağlık mağlık olduğu için ulaşım oraya gidemiyor. Ulaşım gitmeyince fabrika kurulamıyor. Fabrika dağın tepesinde olmaz. Dağı yok etmek gerekir. Bu da para ister. Ülkemiz fukara karşılayamaz. Zaten dağı yok etmek için dinamit konulsa teroristler onları çalıp çırpıp götürür. Bu yüzden oraya endüstri gitmemiş (Mustafa/Orta-1)

İstanbul'un önemi nedir ?
-İstanbul önemli bir şehirdir. Toprağı altındandır. Köyden göç edenler İstanbula iş,aş bulmak için giderler. Ve zengin olup köylerine geri dönerler. Bağzıları ev parası için bağzıları ise başlık parası için...Ama bunlar hepsi eskidendi. Şimdi bir tek ev parası ve çocukların okuma parası için geliyorlar. Şimdiki zamanda başlık parası yoktur,kaçan kaçana, seven sevene. Köyden İstanbula gelen hemşeriler çoktur. Ayrıcana İstanbulda çok çok ürün yetişir. Bunların bazıları domates,salatalık,lahmacun, ve kıvırcık maruldur. İstanbul ayrıca Asya ile Avrupa arasında bir yol geçen hanı köprüsü gibidir. Her bir kimse bü koprüden geçer. İstanbul önemli olmasaydı nüfusu onbeş milyon olur muydu hic? (Derya/Orta-2)

Ermeni (Doğu) sorununu açıklayınız.
-Osmanlı Devleti altında yaşayıp ekmek yiyen Ermeniler kendi kendilerini kışkırtmaları sonucu doğu anadoluda hoşnutsuzluklara başladılar. Mustafa Atatürk paşa düşmanla başedebilmek için Kamil Karabekiri Ermeni üzerine doğrulttu. Ermeni yenilip barış istedi. Böylelikle en iyi sonuç Osmaninin oldu (Pınar/Orta-3)

Erzincan'daki depremzedeler için neler yapmalıyız ?
- Oraya gidip,depremzedelere yardım etmeliyiz, hal hatırlarını sormalıyız. Depremzedelerin sobalarını yakmalıyız, yorganlarını üstlerine örtmeliyiz. Acıkanlara çorba filan içirmeliyiz (Melek/İlkokul-5)

Çevre kirliliği canlıları nasıl etkiler ?
-Çevre kirliliğinden,dünyadaki insanların 100/90'ni sakat 100/10'u ölmüş. Çevre kirliliği insanlara sakıncalıdır (Melek/Orta-1)

Dört halife devrinde "Hakem olayını" açıklayınız.
-Hazreti peygember efendimiz zamanında yapılan maçta kavga çıkmış. Müşrikler müslümanlara saldırmış, bu olaya hakkemde karışmış. En son kararı da hakkem vermiş. onun icin bu olaya hakkem olayı denilmiştir. Maçlarda 3 hakkem vardır. Maçı kontrol eden hakkem, orta hakkem, yan hakkem (Cemal/Orta-2)

Ova nedir ?
-Dümdüz ve uçsuz bucaksız şahane yerlere ova denir (Hakan/Orta-2)
-Çukur mukur gibi yamukluklara ova denir (Ali/Orta-2)
-Boş ve yamuk araziye denir (Fatma/Orta-2)
-Yaylaya benzeyen, şehirden uzak kimsenin gitmediği, yazın ter atmak için yerler ovadır (Mahmut/Orta-2)

Hızlı nüfus artışının zararları nelerdir ?
-Bence hızlı nüfus artışı çok kötü birşey çünkü hep çarpık kentleşme, gece kondu, ekonomik sorunlar. Eğer biz 10 kardeş olsaydık kötü olurdu. Zaten babamın işi kötü gidiyor yakında 4 kardeş olucaz üç iken. Ya ne buluyorlar çocukta, ha yapmışsın ha yapmamışsın. Daha çok var ama zaman yetmiyor (Sevda/Orta-1)
-Çevre kirliliği, gürültü, insanların küfürleri, cahillik, işsizlik, kötümserlik, çok çocuk, ekonomik durum, hilekarlık, hak yemek, emek yemek. Yok birşey yok. Bu ülke düzelmez (Murat/Orta-1)

Kıyamet günü ne demektir ?
-Kıyamet günü yani gerdek gecesidir. O gün hersey çok kötü olur. Bütün gece kıyamet kopuverir (Serpil/İlkokul-5)
-Kıyamet günü herşeyin kıymetli olduğu bir gündür (Kemal/İlkokul-5)

Mübarek geceler hangileridir, yazınız ?
-Kına gecesi, Gerdek gecesi, Dolunay gecesi (Hatice/İlkokul-5)

Alüvyon nedir ?
-Topraklar dere kenarında toplanıp toplanıp giderler. En sonunda topraklar
toplanıp toplanıp gitmezler. Gitmezlerse alevinyon denir (Ali/Lise-2)

Zigot nedir ?
-Çok ayıpçı birşeye denir (Esma/Lise-1)

Marmara bölgesinin iklimi nasıldır ?
-Marmara bölgesinde miki iklim tipi görülür. Yumuşakımsı bir iklim olduğundan tabiata dayanır (Ferda/Lise-2)

Yönümüzü nasıl buluruz ?
-Yolda gidiyorum bir adama rastladım aha bu yoldan gideceksin dedi giderim. Sora sora Bağdat'ı bile buluruz ki (Recep/Orta-2)

Yön bulma yöntemlerini yazınız ?
-Yönümüzü kuyruklu yıldızla, mezar kapısıyla, duvar saatiyle, deniz kabuğuyla ve karınca kararınca yöntemiyle buluruz (Cemal/Orta-2)
-Yolda gidiyorum bir adama rastladım aha bu yoldan gideceksin dedi. Tıpış tıpış gider ve her yönümüde rahatça bulurum (Hasan/Orta-2)
-Yönümüzü pekala sormakla buluruz. Etrafımızdaki bir kimseye pekala sorarız. O da yine bize pusulalık yönümüzü buluruz söylerse zaten sora sora bağdat bulunur. Bir de çubuk ve saat katranıyla pekala yönümü bulurum

Plato nedir ?
-Akarsuların oydukları ve insanlara göre yüksekte kalan çukur tepecik (ilyas/Orta-2)


tanım neye denir?
şuanda yaptıgım seye denir hocacm (beyza/lise i)

11 Ekim 2007 Perşembe

en komik resimler en komik yazılar en komik videolar




Abi, Kız Kardeş Diyalogları

- aabiii, burda cips vardı nooldu..?
- yedim.
- e burda kurabiyeler vardı..?
- onlarıda yedim.
- yaa kolayı nereye koyduun?
- içtim.
- boşanda semerini yebe yuh! burda yarım bi çukulata var yiyorum ona göre
- yiyemezsinkiii yaladım ben onu
------------------------------------------------------
- abi çay bardakları nerdee...?
- ulan bide evin kızı olucaksın, hayret bişey yaa!!!
- ya söylesenee..
- tuvalete bak rezarvuarı içindeydi enson
- e hani yok burdaa..
------------------------------------------------------
- abi ojemi gördünmüü..
- ben sürüyorum şindi bidakka. kurusun rütuş yapıp vericem manyakmısın kızım sen ne biliym ben senin ojeni...!
------------------------------------------------------
- ya abii fırın nasıl açılıyodu???
- açıl susam açıl diyosun açılıyo.
------------------------------------------------------
- saçımı kestirdim baak nasıl olmuş
- g.t üme benzemişsin.
- yaa anne g.t üme benzemişsin diyoo
- öyle mi dedim pardon g.t üme hakaret etmişim..
- ya annneeee!
------------------------------------------------------
- baak kaşlarımı aldırdım nasıl olmuuş
- yuh alna baak atatürk hava limanı gibi
- böhüüüü
------------------------------------------------------
- ciyaaak örümceekkkk anneciimm!
- spidermanın posterini odana asarsın ama.
------------------------------------------------------
- abi saç kurutma makinesini gördünmüüüü
- valla tost makinesiyle sevişiyodu enson.
- bikerede doğru cevap ver bee
- tamam be yedim.
- bak buna inanırım işte.
------------------------------------------------------
- kimdi o ?
- kim kimdi?
- arayan
- ne zaman?
- demin telefonda konustugun kimdi diyorum lafi dolastirma
- osman
- hmm. osman senin 1.90´a 90 bi abin oldugunu bilio mu?
- ee bilmese de olur bence
- hmm.
------------------------------------------------------
- biricik kardesim benim dunyanin en guzel kizkardesi cinimm..
- param yok, su getiremem, bakkala gidemem ders calisiom
- allah cezani vermesin ben istemesem seni yapmiyolardi ama
------------------------------------------------------
- kalk yemek isit bana hadi kos kos kos firla
- ya bi gun de kendin yap bi isini ya, allahim neydi gunahim
- ne? yarin gece cikmak istemio musun?
- dolma mi tavuk pilav mi?
------------------------------------------------------
- kız git bana hede hodo al getir bakkaldan
- getirmem
- getir lan
- getirmem kendin al
- doverim
- dovemezsin
- doverim
- dovemezsin
- gidiklarim
- hangi bakkal demistin abi

Bir Çiftin Günlüğü

Kadının Günlüğü
Bugün üç yıl bitti. Onun karşısına gelinlikle çıktığım günkü kadar mutluyum.

Tanrım, onu ne kadar seviyorum. Mükemmel bir erkek,cazibeli, yakışıklı, anlayışlı,sevecen, her şey var.

Bugün Cumartesi,bıraktım arkadaşlarıyla eğlensin. En sevdiği yemek olan pastırmalı Kurufasulye ile pilav yapıyorum. Pişti, demleniyor.Banyo yaptım, en sevdiği kıyafeti giydim. Yemekten sonra, şöminenin karşısına bir şişe kırmızı şarapla uzanacağız.. Eve geldi sonunda. Beni öpüşü biraz soğuktu, aklı başka yerde sanki. Aman Tanrım, yoksa? Tüm cilvelerime rağmen, bana yanaşmadı. Arkadaşlarıyla ne yaptığını sordum, ağzında birşeyler Geveledi. Yemekte biraz keyfi yerine gelir gibi oldu, ama hala dalgın,hala uzak,hala kabuğuna çekilmiş.

Herhalde ÖTEKİNİ düşünüyor.Benden genç mi acaba? İşyerindeki sarışın pazarlama temsilcisi olmasın?

Şöminenin karşısında şarabımızı yudumlarken, artık dayanamadım "neyin var?" diye sordum. Gülümsedi, zoraki bir gülümseme, acı dolu, uzaklık dolu.. "Yok birşeyim" diye geçiştirdi.

O gürül gürül yanan aşkın bu kadar çabuk biteceğine inanamıyorum, daha dün bana ebediyete kadar benimle olmak istediğini söylüyordu. Bugün aramızda iletişim kopukluğu başladı bile.Belki de kilo alıyorum.

Çok mu vır vır yapıyorum? Elini tuttum. Elimi okşadı,ama eller hissiz, parmak uçları soğuk... Stepe başlasam?

Çocuk istesem? Yalan, yalan, yalan. Kendimi kandırmaktan başka bir şey değil bunlar.

Bitti...Bittti...Bitti. Tanrım, ölmek istiyorum. Kendimi son kez onun kollarına attım. Ağlaya ağlaya uykuya dalmışım.


Erkeğin Günlüğü :
Öff be, FENERBAHÇE YİNE yenildi. Ama, kuru fasülye güzeldi...

10 Ekim 2007 Çarşamba

BAYRAM NAMAZLARI namaz nasıl kılınır,neler yapılır




Şevval ayının birinci günü fıtır, ya’nî Ramazan bayramının, Zilhiccenin onuncu günü ise, Kurban bayramının birinci günleridir. Bu iki günde, güneş doğduktan sonra, iki rek’at bayram namazı kılmak, erkeklere vâcibdir.

Bayram namazlarının şartları, Cuma namazının şartları gibidir. Fakat, burada hutbe sünnettir ve namazdan sonra okunur.

Ramazan bayramında namazdan önce tatlı [hurma veya şeker] yimek, gusül etmek, misvak kullanmak, en iyi elbiseleri giymek, fıtrayı namazdan önce vermek, yolda yavaşça tekbîr okumak müstehabdır.

Kurban bayramı namazından önce bir şey yimemek, namazdan sonra önce kurban eti yimek, namaza giderken yüksek sesle, özrü olan yavaşça tekbîr getirmek müstehabdır.

Bayram namazları iki rek’attir. Cemâat ile kılınır, yalnız kılınmaz. Ramazan ve Kurban bayramı namazlarının kılınışı aynıdır

Bayram Namazı Nasıl Kılınır

1- Önce “Niyet ettim vâcib olan bayram namazını kılmağa, uydum hazır olan imâma” diye niyet ederek, namaza durulur. Sonra “Sübhâneke” okunur.

2- Sübhânekeden sonra eller üç defa tekbîr getirerek kulaklara kaldırılıp, birinci ve ikincisinde iki yana bırakılır. Üçüncüsünde, göbek altına bağlanır. İmâm önce Fâtiha, sonra bir sûre okur ve beraberce rükû’a eğilinir.

3- İkinci rek’atta, önce Fâtiha ve bir sûre okunur. Sonra iki el üç defa tekbîr getirerek kaldırılır. Üçüncüde de yanlara bırakılır. Dördüncü tekbîrde elleri kulaklara kaldırmayıp, rükû’a eğilinir. Kısaca: iki salla, bir bağla, üç salla, bir eğil! diye ezberlenir.

Teşrik Tekbîrleri

Kurban Bayramının arefesi günü, sabah namazından, dördüncü günü ikindi namazına kadar, hacıların ve hacca gitmeyenlerin, erkek, kadın herkesin, cemâat ile kılsın, yalnız kılsın, farz namazından sonra selâm verir vermez, bir kere “Teşrîk tekbîr”ini okuması vâcibdir.

Cenaze namazından sonra okunmaz. Camiden çıktıktan sonra veya konuştuktan sonra, okumak lâzım değildir.

İmâm tekbîri unutursa, cemâat terk etmez. Erkekler, yüksek sesle okuyabilir. Kadınlar yavaş söyler.

Teşrik Tekbîri:

“ALLAHÜ EKBER, ALLAHÜ EKBER. LÂ İLÂHE İLLALLAHÜ VALLAHÜ EKBER. ALLAHÜ EKBER VE LİLLÂHİLHAMD”.

NAMAZLARDA OKUNAN DUALAR

Sübhâneke:
Namazlarda ayakta iken okunur.
Okunduğu yerler:
1) Her namazın ilk rek'atinde iftitah tekbirinden sonra,
2) İkindi namazının sünnetinde üçüncü rek'ate kalkınca fatihadan önce,
3) Yatsı namazının ilk sünnetinde üçüncü rek'ate kalkınca fatihadan önce,
4) Teravih namazı dört rek'atte bir selâm verilerek kılınıyorsa üçüncü rek'ate kalkıldığı zaman fatihadan önce.
5) Cenaze namazında birinci tekbirden sonra.

Anlamı: Allahım! Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın. Seni daima böyle tenzih eder ve överim. Senin adın mübarektir. Varlığın her şeyden üstündür. Senden başka tanrı yoktur.
NOT: Parantez içindeki "Ve celle senâük" cümlesi cenaze namazında okunur.

Ettehiyyâtü:
Okunduğu Yerler:
Namazların her oturuşunda okunur.

Anlamı: Dil ile, beden ve mal ile yapılan bütün ibadetler Allah'a dır. Ey Peygamber! Allah'ın selâmı, rahmet ve bereketleri senin üzerine olsun.
Selâm bizim üzerimize ve Allah'ın bütün iyi kulları üzerine olsun.
Şahitlik ederim ki, Allah'tan başka tanrı yoktur. Yine şahitlik ederim ki, Muhammed, O'nun kulu ve Peygamberidir.

Allâhümme Salli ve Allâhümme Barik:
Okundukları Yerler:
1) Bütün namazların son oturuşlarında Ettehiyyatü'den sonra,
2) İkindi namazının sünneti ile Yatsının ilk sünnetinin birinci oturuşunda Ettehiyyatü'den sonra,
3) Dört rekatta bir selâm verilerek kılınan Teravih namazının ikinci rek'atının sonundaki oturuşta "Ettehiyyatü"den sonra,
4) Cenaze namazında ikinci tekbirden sonra.

Anlamı: Allahım! Muhammed'e ve Muhammed'in ümmetine rahmet eyle; şerefini yücelt. İbrahim'e ve İbrahim'in ümmetine rahmet ettiğin gibi. Şüphesiz övülmeye lâyık yalnız sensin, şan ve şeref sahibi de sensin.

Anlamı: Allahım! Muhammed'e ve Muhammed'in ümmetine hayır ve bereket ver. İbrahim'e ve İbrahim'in ümmetine verdiğin gibi. Şüphesiz övülmeye lâyık yalnız sensin, şan ve şeref sahibi de sensin.

Rabbenâ âtina ve Rabbenâğfirli:
Okundukları Yerler:
1) Namazlardaki oturuşlarda Allahümme salli ve Allahümme barikten sonra,
2) Kunut duasını bilmeyen vitir namazında onun yerine "Rabbenâ âtina" ayetini okuyabilir.
3) Cenaze namazında üçüncü tekbirden sonra okunacak duaları bilmeyen bunların yerine yine "Rabbenâ âtina" ayetini dua niyetiyle okuyabilir.

Anlamı: Allahım! Bize dünyada iyilik ve güzellik, ahirette de iyilik, güzellik ver. Bizi ateş azabından koru.

Anlamı: Ey bizim Rabbimiz! Beni, anamı ve babamı ve bütün mü'minleri hesap gününde (herkesin sorguya çekileceği günde) bağışla.

Kunut Duaları:
Vitir namazının üçüncü rek'atinde fatiha ve sûre okunduktan sonra eller yukarı kaldırılıp tekbir alınır ve eller tekrar bağlanınca kunut duaları okunur.

Anlamı: Allahım! Senden yardım isteriz, günahlarımızı bağışlamanı isteriz, razı olduğun şeylere hidayet etmeni isteriz. Sana inanırız, sana tevbe ederiz. Sana güveniriz. Bize verdiğin bütün nimetleri bilerek seni hayır ile öğeriz. Sana şükrederiz. Hiçbir nimetini inkâr etmez ve onları başkasından bilmeyiz. Nimetlerini inkâr eden ve sana karşı geleni bırakırız.

Allahım! Biz yalnız sana kulluk ederiz. Namazı yalnız senin için kılarız, ancak sana secde ederiz. Yalnız sana koşar ve sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya çalışırız. İbadetlerini sevinçle yaparız. Rahmetinin devamını ve çoğalmasını dileriz. Azabından korkarız, şüphesiz senin azabın kâfirlere ve inançsızlara ulaşır.

NAMAZLARDA OKUNAN BAZI SÛRELER (*)
Fatiha Sûresi:
Namazda ayakta iken okunur.

Anlamı: Hamd, âlemlerin Rabbi, merhametli olan, merhamet eden ve Din Günü'nün sahibi olan Allah'a mahsustur.
(Allahım!) Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, nimete erdirdiğin kimselerin, gazaba uğramayanların, sapmayanların yoluna eriştir.

Fil Sûresi:
Bu ve bundan sonra gelen sûreler, namazlarda ayakta iken ve fatihadan sonra okunur.

Anlamı: (Ey Muhammed! Kâbe'yi yıkmaya gelen) Fil sahiplerine Rabbinin ne ettiğini görmedin mi? Onların düzenlerini boşa çıkarmadı mı? Onların üzerine, sert taşlar atan sürülerle kuşlar gönderdi. Sonunda onları, yenilmiş ekin gibi yaptı.

Kurayş Sûresi: Kureyş kabilesinin yaz ve kış yolculuklarında uzlaşması ve anlaşması sağlanmıştır. Öyleyse kendilerini açken doyuran ve korku içindeyken güven veren bu Kâbe'nin Rabbine kulluk etsinler.

Mâun Sûresi: (Ey Muhammed!) Dini yalan sayanı gördün mü? Öksüzü kakıştıran, yoksulu doyurmaya yanaşmayan kimse işte odur. Vay o namaz kılanların haline ki: Onlar kıldıkları namazdan gâfildirler. Onlar gösteriş yaparlar. Onlar basit şeyleri (ödünç) dahi vermezler.

Kevser Sûresi: (Ey Muhammed!) Doğrusu sana pek çok nimet vermişizdir. Öyleyse Rabbin için namaz kıl, kurban kes. Doğrusu adı, sanı ortadan kalkacak olan, sana kin tutan kimsedir.

Kâfirûn Sûresi: (Ey Muhammed!) De ki: Ey inkârcılar! Ben sizin taptıklarınıza tapmam. Benim taptığıma da sizler tapmazsınız. Ben de sizin taptığınıza tapacak değilim. Benim taptığıma da sizler tapmıyorsunuz. Sizin dininiz size, benim dinim banadır.

Nasr Sûresi: (Ey Muhammed!) Allah'ın yardımı ve zafer günü gelip, insanların Allah'ın dinine akın akın girdiklerini görünce, Rabbini överek tesbih et; O'ndan bağışlama dile, çünkü O, tevbeleri dâima kabul edendir.

Tebbet Sûresi: Ebû Leheb'in elleri kurusun; kurudu da! Malı ve kazandığı kendisine fayda vermedi. Alevli ateşe yaslanacaktır. Karısı da, boynunda bir ip olduğu halde ona odun taşıyacaktır.

İhlas Sûresi: (Ey Muhammed!) De ki: O Allah bir tektir. Allah her şeyden müstağni ve her şey O'na muhtaçtır. O doğurmamış ve doğmamıştır. Hiç bir şey O'na denk değildir.

Felak Sûresi: (Ey Muhammed!) De ki: Yaratıkların şerrinden, bastırdığı zaman karanlığın şerrinden, düğümlere nefes eden büyücülerin şerrinden, hased ettiği zaman hasedçinin şerrinden, tan yerini ağartan Rabbe sığınırım.

Nâs Sûresi: (Ey Muhammed!) De ki: İnsanlardan ve cinlerden ve insanların gönüllerine vesvese veren o sinsi vesvesecinin şerrinden, insanların Tanrısı, insanların hükümranı ve insanların Rabbi olan Allah'a sığınırım.

Ramazan Bayram Mesajları,bayram resimleri,bayram sözleri






♥ BIR BAYRAM GULUSU SAVUR GOKLERE, ESKI ZAMANLARA GULUCUKLER GETIRSIN OYLE ICTEN SAMIMI, GOZYASLARINI BILE TEBESSUME CEVIRSIN. IYI BAYRAMLAR.

♥ KARDESLIGIN DOGDUGU, SEVGILERIN BIRLESTIGI, BELKI DURGUN, BELKI YORGUN, YINE DE MUTLU, YINE DE UMUTLU, YINE DE SEVGI DOLU NICE BAYRAMLARA...

♥ BIN DAMLA SERILSIN YUREGINE, BIN MUTLULUK DOLSUN GONLUNE, BUTUN HAYALLERIN GERCEK OLSUN, DUALARIN KABUL OLSUN BU BAYRAMDA... RAMAZAN BAYRAMIN MUBAREK OLSUN!

♥ RAMAZAN BAYRAMINI DOYA DOYA YASAYALIM. HAYIRLI BAYRAMLAR! HER SEYE KADIR OLAN YUCE ALLAH, BIZLERI, DOGRU YOLDAN VE SEVDIKLERIMIZDEN AYIRMASIN! HAYIRLI VE BEREKETLI RAMAZAN BAYRAMLARI DILEGIYLE.

♥ KAINATIN YARATICISI VE ALEMLERIN RABBI YUCE ALLAH'A SONSUZ SUKURLER OLSUN! RAMAZAN BAYRAMI BEREKETIYLE, BOLLUGUYLA GELSIN, TUM INSANLIK ICIN HAYIRLARA VESILE OLSUN.

♥ GUZELLIK, BIRLIK, BERABERLIK DOLU, HER ZAMAN BIR ONCEKINDEN DAHA GUZEL VE MUTLU BIR RAMAZAN BAYRAMI DILIYORUZ. BUYUKLERIMIZIN ELLERINDEN KUCUKLERIMIZIN GOZLERINDEN OPUYORUZ.

♥ HEYECAN VE OZLEMLE BEKLENEN KUTSAL RAMAZAN BAYRAMI GELDI, HOSGELDIN. MUBAREK BAYRAM ULUSUMUZA SAGLIK, HUZUR, MUTLULUK, BOLLUK VE BEREKET GETIRSIN. HAYIRLI BAYRAMLAR DILEGIYLE.

♥ MUBAREK RAMAZAN BAYRAMINIZI TEBRIK EDER HAYIRLARA VESILE OLMASINI DILERIZ. BUHAYIRLI GUNDE DUALARINIZ KABUL OLSUN. DUALARINIZI EKSIK ETMEYIN...

♥ BAYRAMLAR, INSANLAR ARASINDAKI KARSILIKLI SEVGI VE SAYGININ PERCINLENDIGI GUNLERDIR. BAYRAMLAR, INSANLARIN BIRBIRLERIYLE OLAN DARGINLIKLARINI UNUTTUKLARI, BARISTIKLARI, KARDESCE KUCAKLASTIKLARI GUNLERDIR.

♥ MUBAREK RAMAZAN BAYRAMI TUM ULUSUMUZA KUTLU OLSUN. ALLAH TUM INANANLARA NICE HUZURLU, BEREKETLI BAYRAMLAR NASIP ETSIN.

♥ BUGUN ELLERINIZI HER ZAMANKINDEN DAHA COK ACIN. AVUCUNUZA MELEKLER GUL KOYSUN, YUREGINIZ COSSUN. RAMAZAN BAYRAMINIZ HAYIRLARA VESILE OLSUN.

AŞK ÖLÇER(gerçekten sevdiğiniz kişiyi buraya yazın sevgi oranını bulun)

komik videolar karışık,komik videolar,ilginç insanlar,komik,komik videolar,komik vidyolar

komik videolar,videolar,vidyolar,vidolar,vidyolar,izle,youtube,komik izle,dizi izle,komikim,komik,komik vidyolar,ilginç görüntüler,korkunç videolar,duygusal videolar,ilginç hareketler,komik sahneler,stand up show,komik videolar,komik videolar,komik,komik,komik